Rezultatul controalelor făcute la Parchetul Caracal şi DIICOT Craiova, după intervenţia la „Casa Groazei”

Sursa foto: romaniatv.net

Procurorii din cadrul Serviciului de Îndrumare și Control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la Parchetul de pe lângăau stabilit că procurorii Judecătoriei Caracal nu le-au interzis poliţiştilor să intre în locuinţa lui Gheorghe Dincă, înainte de ora 6.00.

Controlul făcut la Judecătoria Caracal și D.I.I.C.O.T – Serviciul  Teritorial Craiova, a stabilit următoarele, potrivit unui comunicat de presă remis de Parchetul General:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal nu  le-au interzis lucrătorilor de poliție să pătrundă în domiciliul prezumtivului autor Dincă Gheorghe, după ce    l-au identificat. În raport de constatările din teren, de comun acord, procurorii și lucrătorii de poliție au apreciat că nu este oportună pătrunderea în domiciliu înainte de ora 06.00, întrucât exista riscul compromiterii probelor în situația în care autorul nu se afla acolo.

S-au constatat nerespectări ale dispozițiilor procedurale în activitatea de înregistrare a cauzei ce a format obiectul dosarului nr. 1883/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, precum și un management defectuos al cauzei.

S-au constatat sincope în comunicarea dintre organele de poliție și procurori, constând în aceea că, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal  după aproximativ 5 ore de la sesizarea Serviciului 112, ceea ce a condus la solicitarea și dispunerea măsurilor necesare în vederea localizării și identificării autorului cu întârziere.

„În completare se va dispune efectuarea unui control de către Serviciul de Îndrumare și Control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, cu privire la respectarea normelor procedurale privind primirea/înregistrarea lucrărilor, repartizarea dosarelor și continuitatea în lucrările repartizate, ritmicitatea efectuării actelor de urmărire penală”, se arată în comunicatul citat.

Raportul întocmit a fost trimis și Inspecției Judiciare pentru a fi avut în vedere în cauza în care efectuează cercetări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here