Pe fondul crimei din Caracal, un consilier local a DEMISIONAT din legislativ

Pe fondul crimei din Caracal și a evenimentelor care au urmat acesteia, un consilier local PSD a demisionat, miercuri, din executivul orașului, informează OLT-ALERT.RO

Este vorba de Toma Prună, care a anunțat că renunță la calitatea de consilier la finalul ședinței ordinare de azi a consiliului local.

Contactat de OLT-ALERT.RO, demisionarul a confirmat informația, lăsând să se înțeleagă faptul că decizia sa ar trebuie să însemne un fel de reacție a administrației publice locale.

„Da, așa este, pe fondul a ceea ce s-a întâmplat cu fetele acelea și în contextul evenimentelor de zilele acestea am demisionat din consiliul local. Îmi exprim regretul pentru tot ce s-a întâmplat și sunt alături de cele două familii greu încercate. Nimeni nu ar trebui să treacă prin ceea ce trec ele. Nu am văzut nici o reacție din partea administrației și am considerat că trebuie să renunț la calitatea de consilier”, a declarat Toma Prună.

În ședința Consiliului Local Caracal de azi, și primarul orașului, Liviu Radu, și-a arătat regretul pentru cele întâmplate și compasiunea față de cele două familii.

Alexandra Măceșanu, de 15 ani, din Dobrosloveni, a fost răpită și sechestrată miercurea trecută de un bărbat de 65 de ani, din Caracal. Ea a reușit, a doua zi după răpire, să apeleze 112 și să ceară ajutorul polițiștilor, dându-le semnalmentele monstrului care a răpit-o și furnizându-le indicii despre locul în care se afla. Cu toate acestea, la capătul unor serii de erori procedurale, oamenii legii au reușit să ajungă în locuința răpitorului abia după 19 ore de la apelurile tinerei. Prea târziu ca aceasta spă mai fie găsită în viață.

Ulterior, răpitorul, Gheorghe Dincă, a fost reținut, apoi arestat preventiv. Acesta a recunoscut că a răpit-o și sechestrat-o pe Alexandra, spunând că a ucis-o și a dat foc trupului. El a recunoscut și o altă crimă în cazul Luizei Melencu, o tânără de 18 ani din Dolj, dispărută în aprilie 2019, în împrejurări similare, din Caracal.

După ce, vineri, adjunctul IPJ Olt, Nicolae Eugen Alexe, a fost demis din funcție în urma modului defectuos în care polițiștii au acționat în acest caz, sâmbătă au fost demiși și șeful Poliției Olt, comisarul șef Cristian Voiculescu, precum și cel de-al doilea adjunct al său, Ionuț Sîrbu.

De asemenea, pe lângă șeful Poliției Caracal, Nicolae Mirea, demis vineri din funcție, și adjunctul acestuia, împuternicit pe funcție, a fost zburat din post.

Prefectul de Olt și subprefectul județului au rămas, și ei, fără funcții, ca și șeful Poliției Române, Ioan Buda.

Cel care a operat demiterile, ministrul Administrației și Internelor, a demisionat din funcție, ulterior, și el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here