Crimele din Caracal: Senatorul de Olt Siminica Mirea vrea modificarea Codului de Procedură Penală

Senatorul de Olt Siminica Mirea a transmis condoleanțe familiilor celor două fete ucise de monstrul din Caracal, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Totodată, parlamentarul își exprimă speranța că autoritățile statului va acționa astfel încât toți cei care nu și-au făcut datoria pentru salvarea victimelor să răspundă.

„Am convingerea că autoritățile statului vor depune toate diligențele pentru ca toți cei care au contribuit, atât prin acțiune, cât și prin inacțiune, la producerea acestei tragedii, să răspundă pentru faptele lor. Demiterile de până acum nu înseamnă mare lucru”, a postat, pe pagina sa de socializare, Siminica Mirea.

Pe de altă parte, Siminica Mirea intenționează să depună un amendament pentru modificarea Codului de Procedură Penală, astfel încât legea să reglementeze mai clar modul de acțiune a instituțiilor abilitate să intervină în cazuri precum cel de la Caracal.

„Zilele viitoare voi depune amendament și propuneri de modificare a Codului de Procedură Penală, pentru a reglementa clar și precis modul de pătrundere în domiciliul persoanelor în caz de infracțiune flagrantă, precum și modul de punere în executare a mandatului de percheziție în cazul infracțiunilor flagrante”, mai scrie, pe Facebook, senatorul Siminica Mirea.

1 COMENTARIU

  1. Domnilor , credeti ca acum este important ca schimbam coduri de care habar nu avem , trist si tragic este ce s-a intamplat in acest judet unde primeaza pilele , nepotismele , functiile date de politicieni , daca in politie ar fi angajati oameni intelele tuali cara sa faca fata situatiilor probabil ca nu s-ar mai intampla asa ceva dar stim cu toti ca ofiteri se fac sefi de post , ca sunt incadrari interne , dar ce cauta sefi de post la judiciar sau economic cand ei sunt obisnuiti cu furtul unei gaini sau unei capre pe la tata , can sefii nu stiu sa dea un interviu motivand ca au emotii va dati seama cu ce se confructa aceasta tara , ce sefi sunt in fata institutiilor statului ce functionari puplici numai daca esti nepotul lui stanescu sau prieten sau … poti sa te angajez la stat , dar domnilor acesti oameni nu mai pleaca acasa de unde au venit de latara , de la primarii care sunt pusi in functii si la bucuresti si se joaca cu banul public , si inca nimeni nu ii da jos, unde si-au angajat frati , cumnati , poate doamna premier le face o analiza la toti si ii trimite pe toti acasa , cine da viata inapoi crlor doua fetite nevinovate , sa raspunda toti implicati sa fie dati afara din sistem, sa vina oameni integri , inteligenti care le pasa de viata oamenilor si nu trateaza situatiile ca la tara la postul de politie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here