Celebra Elcomex, firma lui Doru Mitrache, abonată, odinioară, la banii Spitalului Slatina, îngropată în datorii

SC Elcomex SRL, firma lui Doru Mitrache devenită celebră în urma scandalului cu Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde societatea a furnizat hrana pentru pacienți vreme de mai mulți ani, este îngropată în datorii, iar o firmă din Craiova i-a cerut insolvența.

Anul trecut, firma lui Doru Mitrache a înregistrat un profit net de 99.991 lei şi o cifră de afaceri de 3,92 milioane lei, dar datoriile depășeau, la 31 decembrie 2018, 5 milioane de lei, fiind acoperite doar în proporţie de 40% de activele circulante, potrivit supervizor.ro.

“În aceste condiţii, nu e chiar o surpriză faptul că un partener de afaceri i-a cerut insolvenţa. Este vorba de Soare Mega SRL Craiova, a cărei solicitare de aplicare a Legii 85/2014 împotriva Elcomex SRL a dus la constituirea Dosarului nr.1474/104/2019, pentru care Tribunalul Olt încă nu a programat primul termen de judecată”, scrie supervizor.ro.

Elcomex SRL a devenit cunoscută în urma scandalului cu Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde societatea a furnizat vreme de opt ani. Contractul a fost obținut în 2003 și prelungit apoi, an după an, prin acte adiționale. În 2011, noua conducere a spitalului a reziliat contractul, susținând că furnizarea, în regim propriu, a hranei pacienților ar aduce economii substanțiale la bugetul unității sanitare.

Doru Mitrache a acționat în instanță spitalul și, după aproape doi ani de judecată, a câștigat procesul, instanța dispunând ca unitatea spitalicească să plătească reclamantei 12 miliarde de lei vechi în contul investițiilor pe care omul de afaceri susținea că le făcuse la blocul alimentar al spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here