Tribunalul Bucureşti i-a respins cererea lui Dragnea. Viorica Dăncilă rămâne preşedinte al PSD

Sursa foto: b1.ro

Instanța i-a respins lui fostului preşedinte al PSD cererea prin care a contestat alegerea Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la conducerea principalului partid de guvernământ.

Actuala conducere a PSD a fost confirmată de instanţă. Tribunalul Bucureşti i-a respins lui Dragnea cererea prin care a contestat alegerea Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la vârful PSD. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Liviu Dragnea susţine, în cererea de intervenţie adresată Tribunalului Bucureşti în cazul modificărilor vizând statutul şi conducerea PSD, că, având că vedere că cele două angajate DGASPC care au lucrat în realitate la PSD Teleorman au comis fapte de fraudă, activitatea organizaţiei judeţene a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, la dizolvarea acesteia, conform mainnews.ro. În condiţiile în care la votarea modificărilor de statut de la Congresul din 29 iulie au participat inclusiv reprezentanţi ai PSD Teleorman, Liviu Dragnea susţine că PSD şi-a însuşit actul ilegal comis de organizaţia Teleorman, ceea ce ar putea duce chiar la dizolvarea întregii formaţiuni.

Conform mainnews.ro, fostul lider PSD spune că instanţa a decis că activitatea celor două a cauzat pierderi DGASPC, iar acest fapt duce la concluzia că „fie organizaţia de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată şi dizolvarea constituie modificare de statut şi trebuie comunicată Tribunalului Bucureşti (..), fie , în situaţia în care partidul PSD central nu a procedat în maniera acesta, şi în data de 29 iulie 2019 au participat inclusiv reprezentanţi din cadrul organizaţiei de partd PSD Teleorman la votarea modificărilor la statut, suntem în ipoteza juridică în care conduita PSD Central echivaleaza cu însuşirea actului ilegal comis de organizaţia PSD Teleorman in intervalul 7.07.2006- 18.12.2012, ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuşi”.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a depus în instanţă o cerere de intervenţie, în calitate de intervenient principal, în contradictoriu cu PSD, prin cabinetul avocatului Flavia Teodosoiu, pentru anularea alegerii Vioricăi Dăncilă şi a lui Mihai Fifor la Congresul PSD în funcţiile de preşedinte, respectiv secretar general PSD, potrivit documentelor consultate de Stiripesurse.ro.

Viorica Dăncilă a fost aleasă în 29 iunie preşedinte al PSD, la Congresul extraordinar al partidului, în timp ce Eugen Teodorovici a devenit preşedinte executiv, iar Mihai Fifor – secretar general. Viorica Dăncilă este prima femeie care devine preşedinte al PSD. La aceleaşi alegeri a fost modificat şi statutul partidului.

La congres au participat aproape 4.000 de delegaţi, iar votul a fost pe buletine. Alegerile s-au desfăşurat într-un singur tur, astfel că primul clasat a fost declarat câştigător. Pentru funcţia de preşedinte al partidului au candidat Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu.

Conform Legii partidelor politice, modificarea statutului sau a programului partidului politic poate avea loc în condiţiile prevăzute de statut. Orice modificare se comunică Tribunalului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data adoptării, cu îndeplinirea prevederilor art. 18 alin. (2) şi (3). Tribunalul Bucureşti o examinează potrivit procedurii prevăzute la art. 20 şi 21.

Acţiunea la Tribunalul Bucureşti a fost înregistrată în 3 iulie, iar în 22 iulie a fost amânată cauza, pentru afişarea cererii, în condiţiile în care Legea partidelor politice prevede că  ”cererea de înregistrare se afişează la sediul Tribunalului Bucureşti timp de 15 zile”.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here