Primăria Slatina a lansat un sondaj pentru alegerea denumirii noului parc din zona gării

Slătinenii sunt chemați de municipalitate să contribuie la alegerea numelui pe care îl va purta parcul construit în zona gării, pe terenul fostei unități militare, prin participarea la un sondaj lansat marți.

Anunțul a fost făcut, marți, într-o conferință de presă, de primarul orașului, Emil Moț.

Proiectul “Votează numele parcului TĂU” ia start astăzi, 13.08.2019, și se adresează tuturor locuitorilor municipiului Slatina care, în contextul inaugurării celui mai mare și mai nou parc al orașului nostru, doresc să-și aducă o contribuție în alegerea denumirii acestuia, se arată într-un anunț postat de primărie pe pagina de Facebook a instituției.

„Vă aducem la cunoștință faptul că până în data de 27.08.2019 fiecare cetățean va avea privilegiul de a vota pe site-ul primăriei (accesând linkul http://www.primariaslatina.ro/) varianta denumirii pe care o consideră potrivită atribuirii noului parc aflat pe terenul fostei unității militare”, se arată în anunțul primăriei.

Municipalitatea precizează faptul că aveți pune la dispoziția publicului cinci variante de denumiri și însemnătatea acestora după cum urmează:
• Vlaicu Vodă – Domnitorul care a înfăptuit prima atestare documentară a municipiului Slatina în calitate de oraș;
• Slatina Parc – Este cel mai mare parc al municipiului nostru;
• Eroilor – Este construit pe amplasamentul unei foste unități militare ;
• Dorobanți – Denumirea pe care fosta unitate militară a purtat-o în perioada 1877-2004 a fost „Regimentul 3 Dorobanți Olt”.);
• Tineretului – Facilitățile și oportunitățile oferite de noul parc, vor atrage tinerii în orașul nostru;

În vederea monitorizării constante și eficiente a sondajului, până la finalizarea acestui proiect, respectiv 17.08.2019, ora 12:00, zilnic la ora 15:00, pe pagina de Facebook a primăriei va fi încărcată o fotografie care să conțină datele statistice ale sondajului creat pe pagina web a primăriei municipiului Slatina.

„Vă invit să participați într-un număr cât mai mare la acest sondaj, dragi slătineni, să alegem denumirea noului parc”, i-a îndemnat pe oameni, marți, primarul Slatinei.

Emil Moț, primarul Slatinei

Suprafața totală a parcului va fi de 35.800 de metri pătrați, din care 23.000 metri pătrați de spațiu verde. Parcul cuprinde alei betonate, piste pentru alergare și două locuri de joacă pentru copii, un teren de sport multifuncțional de 500 de metri pătrați, cu iluminare nocturnă. Va fi, de asemenea, o parcare de 2.400 de metri cu aproximativ 200 de locuri de parcare, iar o stradă nouă va face legătura între străzile Artileriei și Tunari. În centrul parcului a fost construită și o terasă mare, care va servi ca loc comercial pentru produse alimentare. Valoarea totală a proiectului este de peste 14,7 milioane de lei.

În aceeași zonă a fost construit și un restaurant McDonald’s, pe o suprafață de peste 3.400 de metri pătrați. Terenul destinat acestui obiectiv a fost concesionat pe 49 de ani de SC Premier Restaurants Romania SRL, societatea care deține franciza la restaurantele McDonald’s, la o valoare de 396.000 de euro. De fapt, restaurantul va fi un Mcc Drive, adică clienții vor putea fi serviți și direct la mașină, având o intrare și o ieșire pentru autoturisme.

Ambele obiective vor fi inaugurate la sfârșitul acestei luni, potrivit primarului Emil Moț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here