Atac cu bombă la o nuntă în Afganistan. 63 de morți și peste 180 de răniți. Fratele liderului talibanilor fusese ucis vineri

O bombă a explodat sâmbătă într-o sală de nunți în Kabul, capitala Afganistanului, ucigând 63 de persoane și rănind peste 180. BBC relatează că a fost un atacator sinucigaș care a detonat bomba chiar în timpul ceremoniei de nuntă. 

Atacul a avut loc la ora locală 22 40 într-o zonă populată de musulmani șiiți. Talibanii au negat că s-ar afla în spatele acestui atac, deși militanții sunniți, inclusiv talibanii și grupul Stat islamic au țințit în mod repetat minoritățile șiite din Afganistan și Pakistan.

Ministrul de interne afgan a confirmat numărul deceselor la câteva ore după atac. Fotografiile postate pe internet arată cadavre împrăștiate printre resturi de mobilier.

Nunțile afgane includ adeseori sute de invitați care se adună în săli mari, bărbații fiiind separați de femei și copii.

Atacul vine la doar 10 zile după atacul cu bombă de la o secție de poliție din Kabul, soldat cu 14 morți și 150 de răniți. Talibanii au revendicat acel atac. Vineri, fratele liderului talibanilor, Hibatullah Akhundzada, a fost ucis de o bombă pusă la o moschee lângă orașul Quetta din Pakistan. Surse din serviciile de informații afgane au declarat pentru BBC că la acea moschee era așteptat să se roage chiar liderul talibanilor, și el ar fi fost de fapt ținta bombei.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here