Polițiștii din Olt au aplicat aproape 900 de sancțiuni în minivacanța de Sfânta Maria. Zeci de permise auto, reținute

Sancțiuni în valoare de peste 270.000 de lei au fost aplicate de către polițiștii din Olt în minivacanța de Sfânta Maria. Peste 600 de polițiști au acționat în această perioadă pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru prevenirea producerii unor evenimente grave pe drumurile din județ.

Polițiștii olteni au aplicat, în perioada 15-18 august, 881 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 278.496 lei, dintre care 744 pentru încălcarea regimului rutier, 106 pentru încălcarea normelor privind ordinea publică și 31 pentru alte abateri, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt.

Polițiștii au constatat 137 de infracțiuni, dintre care 15 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 40 de infracțiuni contra patrimoniului, 71 de infracțiuni contra persoanei și 11 de altă natură.

Totodată, au fost reținute 70 de permise de conducere, dintre care 15 pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40 mg/L alcool pur în aerul expirat, 37 pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum cu mai mult de 50 km/h și 18 pentru alte abateri, fiind retrase și 25 de certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau cu Inspecția Tehnică Periodică expirată

În urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat și șase persoane urmărite național.

În această perioadă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au intervenit la 1018 evenimente, dintre acestea 941 fiind sesizate prin S.N.U.A.U. 112, se mai arată în comunicatul IPJ Olt.

Activitățile s-au desfășurat în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here