Ministrul Energiei, Anton Anton, a demisionat! Urmează Grațiela Gavrilescu și Viorel Ilie. Ramona Mănescu rămâne

Sursa foto: zf.ro

Ministrul Energiei, Anton Anton, şi-a înaintat, luni seară, demisia către premierul Viorica Dăncilă, au anunţat reprezentanţii Biroului de presă al ministerului. Și ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat marţi că îşi va depune demisia imediat după şedinţa de Guvern, adăugând că “viaţa poate continua şi fără funcţia de ministru”.

Grațiela Gavrilescu, Viorel Ilie și Anton Anton sunt miniștrii ALDE, care vor părăsi Guvernul Dăncilă. În locul lor, Viorica Dăncilă propune miniștri interimari.

Nu toți au respectat însă decizia politică a partidului care i-a trimis la Palatul Victoria. Ramona Mănescu refuză să-și dea demisia și rămâne ministru al Afacerilor Externe.

„Eu am înţeles poziţia ALDE, o respect şi sigur că fiecare îşi alege calea, dar în momentul acesta pentru România să dea semnale că este inconsistentă şi inconsecventă şi la nivel exterior cred că este un lucru rău. Şi eu îmi asum să rămân în continuare măcar până se clarifică situaţia, măcar până când reuşesc să avansez discuţiile pe care le am cu oficialii europeni şi cu alţi miniştri de externe din UE, pentru că suntem într-un moment în care pentru România trebuie să fie luate nişte decizii care ne vor afecta pe următorii 5 ani”, a spus  spus Ramona Mănescu.

În legătură cu faptul că Tăriceanu a spus că miniştrii ALDE care nu vor demisiona vor fi excluşi din partid, Ramona Mănescu a spus: „Sunt convinsă că aşa va fi, nu am nicio îndoială că dl Tăriceanu va face exact cum a spus”.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here