Gheorghe Dincă e contrazis de specialiști. Experții exclud varianta incendierii totale a victimelor

Sursa foto: digi24.ro

Gheorghe Dincă a fost dus marți seară din Arestul Central la sediul IGPR, unde s-a realizat o analiză a comportamentului său. Pe de altă parte, anchetatorii ar putea cere în mod excepțional realizarea unui experiment, în care să țină cont de toate datele furnizate de Gheorghe Dincă despre modul în care a reușit să facă cel puțin un cadavru să dispară. Deși detaliile acestuia au fost clare, specialiștii spun că în continuare suspectul ascunde lucruri importante despre felul în care a scăpat de cadavre. Arderea totală a acestora este o variantă respinsă categoric de specialiști.

Deși specialiștii admit că încearcă să găsească soluții logice în cazul Caracal, în multe momente, comportamentul lui Gheorghe Dincă i-a făcut să creadă că planul pus cel mai probabil în practică este lipsit de logică. În mod expres, anchetatorii ar putea cere pentru prima dată chiar realizarea unui experiment, doar pentru a dovedi că declarațiile lui Gheorghe Dincă nu sunt 100% reale.

Dan Antonescu, criminolog: Aceste experiment judiciar poate fi solicitat de procuror. El dispune și poliția – prin criminaliști, prin medicina legală și medicii legiști – cei care pot conlucra la acest experiment trec la realizarea lui.

Criminaliștii cred că și dacă planul ar fi fost cel declarat de suspect, cadavrul oricum nu ar fi putut să ardă în întregime.

Dan Antonescu, criminolog: Am văzut zeci de cadavre carbonizate, cadavre găsite după ore de incendiu sau flacără care a acționat asupra lor și au putut fi gsite suficiente elemente care să ducă la identificare. Nu mi s-a întâmplat vreodată să găsesc un cadavru sub formă de cenușă, nu!

Cum se poate obține ridicarea temperaturii

Specialiștii știu cu certitudine cât de greu este să reușești în condiții artizanale să ridici temperatura la un nivel superior și spun că sunt doar câteva variante care pot fi puse în practică, dar doar la nivel teoretic. Există substanțe militare, care pot produce un astfel de incendiu, doar că procurarea materiei prime este aproape imposibilă.

Horia Mihai Nicolescu specialist în securitate la incendiuAltă metodă este de a folosi un material, un combustibil, care nu este ca benzina sau motorina, care dezvoltă 300-400 de grade în mod normal, ci este un material special care arde cu temperaturi foarte mari. Este un fel de benzină solidificată care arde cu temperaturi de 1.300 de grade. Este un material curent în armată, armata are așa ceva. Se topește și butoiul și, practic, nicio variantă nu stă în picioare.

Specialiștii au luat în calcul și varianta folosirii curentului electric. Teoretic, un grup de instalații pot aduce temperatura la peste o mie de grade, dar practic, o astfel de variantă este imposibilă într-un mediu necontrolat.

Horia Mihai Nicolescu, expert în siguranța la incendii: „Pentru a obține o temperatură mare mai este arcul voltaic. La cuptoarele electrice, pentru obținerea din fier vechi a oțelului. Dar o treabă de genul ăsta, eu am văzut la Oțelul Roșu, tremură tot pământul la o treabă de genul acesta, iar acul de la dispecerul național de curent cade. Atât de puternică este scurgerea de energie, este practic exclusă o astfel de variantă.

Criminaliștii spun că dacă este reală declarația lui Gheorghe Dincă, prin care admite că le-a omorât pe Alexandra și Luiza, rămășițele vor fi găsite în locurile în care au fost ascunse, dar în niciun caz nu au fost incendiate intergral.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here