Bianca Andreescu a câștigat finală US Open după un thriller cu Serena Williams

Sursa foto: ziare.com
Bianca Andreescu, jucatoarea canadiană cu părinți români, a câștigat, sâmbătă seară, ultimul turneu de Grand Slam al sezonului, US Open.

În marea finală de la Flushing Meadows ea a trecut de poate cea mai mare tenismena a tuturor timpurilor, Serena Williams, aflată însă într-o zi extrem de slabă.

6-3, 7-5 a fost scorul final al întâlnirii ce a durat o ora și 41 de minute.

Aflată în premieră pe tablou la Openul american și ajunsă tot pentru prima dată în finală unui Grand Slam, Bianca a arătat că este o jucătoare matură, calculată, care profită de fiecare eroare a adversarei.

A început partida cu break, deși Serena a încercat să pună puțînă presiune din primele schimburi de mingi și a reușit să se mențînă în avantaj datorită serviciului excelent.

Momentele importante au venit la scorul de 4-2, când Serena a salvat cinci mingi de break, și apoi la 4-3, când a venit rândul lui Andreescu să treacă prin momente dificile înainte de a-și face serviciul. Setul s-a încheiat așa cum a început, cu greșelile Serenei ce au dus la încă un break.

Actul secund ne-a adus o sportivă americană de nerecunoscut, această greșind că niciodată într-o finală de Grand Slam. Andreescu a fost acolo, a reușit să profite de fiecare moment de slăbiciune al mult mai titratei sale adversare.

La 19 ani, ea s-a sufocat însă atunci când trebuia să închidă partida și, la 5-1, a ratat o minge de meci pentru că apoi să piardă patru game-uri consecutiv, permițându-i Serenei să egaleze. Și-a revenit însă la timp, și-a făcut serviciul pentru 6-5 și apoi a închis finală cu un break!

Canadianca de origine română scrie istorie în tenisul feminin și devine prima jucătoare din Era Open care se impune la Flushing Meadows la prima prezența pe tabloul principal.

În urmă acestei victorii, Bianca va fi de luni noul număr 5 WTA, depășind-o pe Simona Halep.

Serena Williams, în schimb, ajunge la a patra finală majoră pierdută și visul ei de a egală recordul lui Margaret Court va mai avea de așteptat cel puțîn până în 2020 pentru a se îndeplini.

Bianca Andreescu – Serena Williams 6-3/ 7-5

01:16 – „E greu de spus în cuvinte ce simt. Sunt recunoascatoare și mă simt binecuvântată. Am muncit din greu până aici. Nu mă pot plânge, anul asta a fost excelent. Faptul că pot ajunge pe aceeași scenă cu Serena, o legendă, este uimitor. Nu a fost un meci simplu, am încercat să mă pregătesc că de fiecare dată. Am încercat să întru pe teren și să nu mă gândesc la adversara. E mai greu de făcut decât de spus, dar sunt mândră de ce am realizat. Publicul… știu că voi va doreați să câștige Serena, îmi pare rău. Mă așteptăm că Serena să revină, a făcut asta de multe ori, dar am încercat să rămân în meci. Ultimul game nu a fost deloc ușor, însă mă bucur că am reușit să gestionez momentul. Anul trecut nu a fost ușor pentru mine, eram afectată de accidentări. Am fost decisă să nu renunț și vreau să mulțumesc echipei mele pentru că mi-a rămas alături. Am continuat să cred în mine și să muncesc. Nu le pot mulțumi suficient părinților mei pentru tot ce au făcut pentru mine. A fost o călătorie lungă… poate nu atât de lungă pentru că am doar 19 ani, dar a fost greu. Le mulțumesc și haideți să continuăm!”, a declarat și Andreescu.

01:14 – „Va mulțumesc mult, înseamnă mult că mă apreciați. Publicul a fost minunat pe parcursul turneului, va mulțumesc mult. Am luptat în setul secund, am încercat să rămân în meci. Am jucat ceva mai bine, am luptat și sunt recunoascatoare. Bianca a jucat foarte bine și merită felicitări. Sunt mândră și mă bucur pentru ține. A fost un tenis incredibil, eu sperăm să pot juca mai bine. Mă bucur pentru Bianca, pot să spun că îmi doream să câștige turneul, ea sau Venus dacă eu nu puteam. Mă simt onorată să fiu aici și sunt mândră că pot concurez la nivelul asta. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că am ajuns până aici. Echipa mea a fost un punct de sprijin pentru că am avut multe momente dificile”, a spus Serena Williams.

01:06 – Numele Biancăi este imprimat pe peretele campioanelor de la US Open.

01:02 – Andreescu țâșnește în tribune și primul pe care îl îmbrățișează este antrenorul. Urmează apoi momente emoționante alături de părinți.

00:59 – BIANCA ANDREESCU SE IMPUNE LA US OPEN!

00:54 – După patru game-uri cedate consecutiv, Andreescu își face serviciul și este în avantaj.

00:50 – Avem un festival al erorilor din partea celor două. Este 5-5 și presiunea e tot mai mare pe Andreescu.

00:45 – Greșește mult Bianca în aceste momente și Serena profită. Americancă va servi pentru a egală la 5.

00:42 – Game fără probleme pentru Serena și presiunea e tot mai mare pe umerii Biancăi.

00:38 – Andreescu are minge de meci, însă Serena reușește să profite de scăderea ritmului și face și ea breakul.

00:32 – Break Bianca după ce Williams greșește din nou!

00:27 – Game Bianca și canadianca e la un pas de titlu la US Open!

00:24 – Break Bianca! Sportivă de 19 ani are nevoie de un serviciu bun pentru a lua o opțiune serioasă pentru victorie!

00:17 – Serena face breakul cu multă șansă și multă muncă! Rămâne în acest set și e interesant de văzut cum va gestiona Bianca acest moment dificil.

00:10 – Break la zero pentru Andreescu după o serie incredibilă de greșeli ale Serenei.

00:07 – Andreescu începe bine și setul secund, cu game pe propriul serviciu, și scapă un strigat de descătușare.

INFO: Alex Corretja remarcă de la nivelul terenului că Bianca este în contact cu echipa din lojă și își ia energie de acolo, în timp ce Serena nici nu privește spre antrenor.

00:01 – Dublă greșeală Serena, break și set Andreescu!

23:56 – Andreescu salvează o minge de break și își face apoi serviciul. Williams servește pentru a rămâne în acest set.

23:51 – Își face serviciul Serena cu mari emoțîi, după ce anulează cinci mingi de break ale Biancăi!

23:40 – Andreescu servește bine și nu îi da multe opțiuni Serenei. Se păstrează avansul de un break.

23:36 – Game și pentru Serena, însă americancă are în continuare de recuperat un break.

23:33 – Merge în continuare bine cu serviciul Andreescu.

23:29 – Vine și primul game pentru Serena.

23:26 – Reușește Bianca să își facă serviciul și este în avantaj.

23:23 – Serena încearcă să înceapă puternic, însă greșește și Bianca face breakul în chiar primul game al finalei!

23:19 – Începe meciul! Serena servește prima!

Sursa: ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here