Cazul Caracal! Alexandra Măceșanu împlinea astăzi o frumoasă vârstă. Ce se întâmplă duminică, 15 septembrie

Sursa foto: romaniatv.net

Zi importantă în cazul Caracal. Astăzi, Alexandra ar fi împlinit 16 ani. Cu toate acestea, ea a fost victima unei întregi tragedii nefaste din simplul motiv că a avut nevoie să folosească o mașină de ocazie pentru a ajunge în oraș, fiind răpită de Gheorghe Dincă. Duminică vor avea loc un eveniment important, anunțat de Alexandru Cumpănașu.

Alexandra Măceșanu s-a născut pe data de 15 septembrie 2003, în comuna Dobrosloveni din Olt, ea fiind primul copil al soților Măceșanu. Tânăra era o elevă cu rezultate foarte bune la învățătură și făcea parte dintr-un grup de dansuri populare.

Astăzi, Așexandra ar fi trebuit să își serbeze frumoasa zi de naștere, însă destinul i-a fost curmat, brusc, după ce Gheorghe Dincă a luat-o ”la ocazie” și a răpit-o, ca apoi să o ucidă, după cum el însuși a recunoscut. Adolescenta nu a mai ajuns acasă, iar după apelul fetei la 112 situația a explodat.

Ce se întâmplă astăzi

Unchiul Alexandrei Măceșanu, Alexandru Cumpănașu, a transmis, pe pagina sa de socializare că duminică, ziua în care Alexandra ar fi împlinit 16 ani, va fi organizat un miting în memoria ei și i-a chemat pe cât mai mulți oameni în Piața Revoluției din București.

“APEL IMPORTANT: Dragi români, Duminica aceasta pe 15 Septembrie Alexandra împlineşte 16 ani. Împreună cu părinţii lui Alex am decis să vă aşteptăm pe toţi în Piaţa Revoluţiei (în faţă la Ministerul de Interne). Curajul acestui copil trebuie să ne inspire, să ne uneasca şi să ne trezească pentru a lupta pt copiii noştri. Vă aştept pe toţi să dăm un semnal clar tuturor autorităţilor că aşa nu se mai poate şi că DREPTUL LA VIAŢĂ nu este NEGOCIABIL. Vă aşteptăm la un miting paşnic. Puteţi să veniţi cu întreaga familie, fără sloganuri politice. Acest copil merită respectul nostru şi este momentul să spunem NU abuzurilor, dezinteresului, complicităţii celor care ar trebui să ne apere familiile. HAIDEŢI SĂ NE TREZIM ŞI SĂ NE CEREM DREPTURILE!”, a scris Alexandru Cumpănaşu pe Facebook.

Anchetatorii refac povestea crimelor de la Caracal

Anchetatorii vor merge la Caracal la începutul săptămânii viitoare și vor încerca să refacă povestea pe care Gheorghe Dincă, principalul suspect în acest caz, le-a spus-o de mai multe ori la audieri.

Reconstituirea ar urma să fie făcută în urma unei cereri din partea familiei Măceșanu de a simula condițiile în care Dincă a spus că a ucis-o pe fiica lor, Alexandra, în vârstă de 15 ani, dată dispărută la sfârșitul lunii iulie.

Nu se știe dacă procurorii vor include în reconstituire și experimentul judiciar cerut de familie – respectiv simularea arderii în aceleași condiții, cu aceleași materiale, în același loc, în butoiul unde Gheorghe Dincă a spus că a ars trupurile celor două fete.

De altfel, avocatul familiei Măceșanu a fost astăzi la DIICOT și a depus noi cereri în acest caz. Familia cere reaudierea lui Gheorghe Dincă și a altor martori și refacerea analizei de la Institutul de Medicină Legală.

Experții IML au analizat deja rămășițele pe care anchetatorii le-au ridicat din curtea lui Dincă. Este vorba despre oase arse, descoperite într-un butoi. Testele ADN au arătat că acestea aparțin cu o certitudine de 99,93% Alexandrei Măceșanu.

La DIICOT a fost astăzi și avocatul familiei Melencu. Acesta a studiat preț de 4 ore dosarul și s-a uitat din nou la stenogramele discuției de la 112 dintre Alexandra și operatorii 112. Tonel Pop a spus că aceste transcripturi nu coincid cu înregistrarea audio.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here