A murit ţestoasa născută odată cu Dimitrie Cantemir. Trăia în palat şi avea 2 servitori

Sursa foto: stirileprotv.ro

Alagba, o ţestoasă uriaşă considerată cea mai bătrână din Africa, a decedat, la vârsta de 344 de ani, la palatul regelui tradiţional din oraşul nigerian Ogbomoso, Oba Jimoh Oyewunmi. Broasca s-a născut în aceeași perioadă cu domnitorul Dimitrie Cantemir.

Alagba, un exemplar masculin de ţestoasă uriaşă, al cărui nume în limba yoruba însemna „bătrânul”, a murit joi după o scurtă suferinţă, a transmis secretarul privat al regelui tradițional, conform Agerpres.

„Alagba a trăit în pace timp de mai multe secole la palat. Țestoasa a fost în trecut gazda a numeroşi monarhi în Ogbomoso”, a precizat secretarul privat.

Aparţinând unei specii recunoscută pentru longevitatea deosebită, ţestoasa Alagba a devenit populară după ce actualul monarh şi-a folosit resursele personale pentru a-i asigura un trai bun.

Alagba „avea doi membri ai personalului palatului care îi erau dedicaţi”, a indicat secretarul. Aceştia „îi asigurau hrană, asistenţă medicală şi alte lucruri necesare pentru a se asigura că beneficia de cel mai bun tratament”, a adăugat el.

„În fiecare zi, la Alagba veneau turişti din diferite părţi ale lumii”, a mai spus secretarul, adăugând că atât palatul cât şi sectorul turistic „deplâng moartea lui Alagba”.

Secretarul a anunţat că există intenţia ca trupul ţestoasei să fie conservat astfel încât turiştii să se bucure în continuare de prezenţa sa, notează sursele citate.

Țestoasa Alagba s-a născut în anul 1675, în aceeași perioadă cu Dimitrie Cantemir, domnitor al Moldovei în perioadele martie – aprilie 1693 și 1710 – 1711.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here