Teodorovici nu a înțeles nimic după ieșirea mitocănească la adresa jurnalistei B1.RO: „Aveți un fix? Care jigniri? Îmi dați telefonul domniei sale?”

Eugen Orlando Teodorovici nu a înțeles nimic după ieșirea mitocănească la adresa jurnalistei B1.RO și nici din reacțiile vehemente la adresa lui ce au urmat după. Întrebat de mai multe ori dacă îi cere scuze jurnalistei, numărul 2 în PSD a demonstrat că nici măcar nu conștientizează că a reacționat într-un mod ce poate fi catalogat chiar drept hărțuire sexuală. 

Interlopul politic Teodorovici, mitocănie și hărțuire sexuală la adresa reporterului B1.ro: “Sunteți liberă diseară? / Îmi faceți curte că nu vă văd ochișorii, dinții văd că îi aveți puși”

Ieșirea liderului social-democrat se produce într-un context extrem de tensionat în societatea românească. Peste 21.000 de condamnați au ieșit mai devreme din pușcării din mila chiar a social-democraților. Mii de ucigași, violatori, traficanți și tâlhari umblă liber pe străzi după ce PSD, cu sprijinul ALDE, a trecut prin Parlament controversata lege a recursului compensatoriu. Tot mai multe agresiuni la adresa femeilor sunt raportate în România, totul culminând cu ororile trăite de două adolescente din Caracal.

De altfel, politologul Cristian Pârvulescu a declarat că astfel de comportamente, precum cel al lui Teodorovici, generează actele de violență împotriva femeilor care se petrec în societate: „Trebuie să punem în context, în contextul acestei veri în care problema violenței împotriva femeilor a fost pusă cu timiditate în România. Asemenea comporamente sunt cele care generează această violență. Când auzim ministri spunând astfel de lucruri, trebuie să ne înspăimântăm. Comportamentul domnului Teodorovici e intolerabil din toate punctele de vedere”.

După ce a reușit de mai multe ori să evite întrebările insistente ale reporterilor, sâmbătă, Teodorovici nu a mai scăpat. Încolțit de reporteri, liderul PSD a repetat că vrea să ajungă să discute cu reporterul B1.RO, dar nu a admis nicio clipă că a greșit. Ba chiar s-a arătat deranjat când jurnaliștii i-au reproșat atitudinea de mitocan:

Teodorovici nu a înțeles nimic după ieșirea mitocănească la adresa jurnalistei B1.RO: ”Care jigniri?”

Teodorovici: Ca să tranșăm această chestiune, dacă-mi puteți facilita întâlnirea cu domnia sa, în sensul de a avea o discuție, v-aș rămâne recunoscător”
La insistențele unei reporterițe, ministrul demis al Finanțelor iar nu se poate abține: „dumneavoastră aveți un fix?”.
Reporter: „Dumneavoastră trebuie să vă cereți scuze, pentru că sunteți un om politic!”
Teodorovici: „Dacă facilitați această întâlnire…”
Reporter: „Doamna premier a spus să vă cereți scuze”
Teodorovici: „Dumneavoastră sunteți sigură de ce a spus dânsa? A spus că DACĂ am greșit!”
Reporter: „Deci nu considerați că ați greșit?”
Teodorovici: „Ei, vedeți cum vine întrebarea următoare?”
Reporter: „Nu e evident că ați greșit?”
Teodorovici: „Vi se pare dumneavoastră?”
Reporter: „DA, este evident că ați greșit!”
Teodorovici: „Sunteți sigur?”
Reporter: „DA!”
Teodorovici: „Acum câteva zile nu mai erați așa sigur, până să pice Guvernul…”

Reporter: „Noi vorbim de altceva, vorbim de un comportament aici!”
Teodorovici: „Nu cred că din discuția mea de acolo…”
Reporter: „Dacă erați în Opozitie sau la putere același comportament…”
Teodorovici: „Dacă vreți să puneți întrebările în foc încrucișat, puteți să le puneți, dar n-am cum să vă răspund”
Reporteriță: „Credeți că abordarea dvs a fost una corectă?”
Teodorovici: „Față de cine?”
Reporter: „Față de acea jurnalistă”
Teodorovici: „Am crezut că vă interesează de postul de televiziune. Nu. Față de domnișoara respectivă, de asta am rugat-o pe colega dvs să-mi faciliteze o discuție cu domnia sa și dacă am greșit în acea discuție, o să vorbesc cu domnia sa”
Reporter: „Mai sunt dubii?”
Teodorovici: „Care jigniri?”
Reporter: „Vi se pare un comportament normal de bărbat în România?”
Teodorovici: „V-am spus că o să discut cu dânsa și o să am discuția mea cu domnia sa! Îmi dați telefonul domniei sale?”

Cu doar o zi înainte, Eugen Teodorovici se făcea că nu-și mai amintește de incidentul care a scandalizat opinia publică. Aflat pe holurile Parlamentului, el a avut o nouă ieșire halucinantă, în rânjetele disprețuitoare ale colegilor săi: președintele Camerei Deputaților, adică al treilea om în stat, social-democratul Marcel Ciolacu, vicepreședintele Paul Stănescu, liderul grupului care îi face opoziție în PSD Vioricăi Dăncilă, și vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache.

Întrebat atunci de un reporter dacă își va cere scuze pentru atitudinea mitocănească pe care a avut-o, încă ministrul Finanțelor s-a făcut că nu știe despre ce e vorba. Teodorovici a profitat că se afla în lift pentru a termina discuția. (Detalii AICI)

Sâmbătă, însă, nu a mai reușit să evite întrebările reporterilor, care l-au încolțit.

Șefa lui Teodorovici pe linie de partid, Viorica Dăncilă, cea care s-a victimizat de atâtea ori că este atacată de adversarii politici doar pentru că este femeie, nu a fost, însă, prea impresionată când jurnalista B1.RO a fost jignită de social-democrat. Dăncilă s-a limitat la a spune că nu știe despre ce e vorba, dar „sunt convinsă că își va cere scuze”.

Indiferenți au fost colegii lui Teodorovici, nu însă și românii. Aceștia l-au luat la rost pe ministru, pe pagina sa de Facebook. Reacții au venit și din partea mai multor jurnaliști de la diverse publicații și televiziuni, dar și din partea unor profesori și politicieni.

O nulitate ca ministru, un adevărat golan politic! Haos fiscal, împrumuturi masive, inconsecvență și multe, multe bâlbe și controverse. Este rezumatul guvernării PSD în materie de finanțe publice, principalul responsabil pentru situația creată fiind ministrul Orlando Teodorovici. De altfel, Opoziția a tras în repetate rânduri semnale de alarmă față de situația în care a ajuns țara, lăsată pe mâna unui “discotecar”, în ultimele zile datele arătând că România se îndreaptă cu pași repezi spre FALIMENT.

O analiză B1.RO a arătat cum măsurile luate de Teodorovici, din ianuarie 2018 și până acum, au fost mereu însoţite de o retorică populistă, caracteristică mai degrabă Partidului Comunist Român şi care nu poate face apel decât la sistemul de non-valori deţinut de “homo sovieticus”, creat tot de comunişti.

Inclusiv prin modul dispreţuitor cu care a tratat absolut toate avertismentele şi sfaturile, indiferent din ce direcţie au venit, Teodorovici şi-a asumat o poziţie patentată tot de comunişti: anume că instituţia condusă de el (şi implicit Partidul) ştie ce e mai bine pentru România, indiferent ce spun legile în vigoare, Comisia Europeană, experţii în economie, mediul privat, Banca Naţională a României (BNR), asociaţiile neguvernamentale de profil, celelalte partide sau chiar Curtea Constituţională a României (CRR).

Aşa cum comuniştii spuneau populaţiei că “este benefic pentru ea să nu consume carne”, aşa şi Teodorovici (prin măsuri şi retorică) dă de înţeles populaţiei că este “benefic” pentru ea să aibă parte de creşteri ale preţurilor, de plafonarea preţului la gaz, de dobânzi tot mai mari la împrumuturi sau de companii de stat falimentare, conduse de politruci şi care (din nou) primesc ajutor din banii contribuabililor.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here