Traficanții de droguri săltați de DIICOT din Caracal, condamnați la închisoare cu suspendare de Tribunalul Olt

Cei doi tineri din Caracal arestați la începutul acestui an pentru trafic de droguri de risc în formă continuată, au fost condamnați, ieri, la închisoare cu suspendare de Tribunalul Olt.

Sorin-Mihai Tiță a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare și va trebui ca, pe parcursul termenului de supraveghere (3 ani), să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, fie în cadrul Primăriei Caracal, fie la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din municipiu, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare.

Pentru aceeași infracțiune, prietenul lui Tiță, Ștefan Alexandru Isbiceanu, a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare. Și lui instanța i-a impus să facă muncă neplătită în folosul comunități, putând alege să presteze activitate la primăria localității sale natale, Vlădila, sau la școala gimnazială a comunei.

Cei doi inculpați au fost arestați preventiv în luna februarie a acestui an în urma unei percheziții pe care polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT au efectuat-o la locuința unuia dintre ei.

În urma percheziţiei, a fost descoperită și indisponibilizată o plantație de cannabis indoor ce cuprindea 29 de ghivece cu rădăcini și o instalație completă pentru însămânțarea și creșterea plantelor.

Au mai fost indisponibilizate 5 pungi cu material vegetal recoltat, de peste 1,5 kilograme, o plantă de cannabis lăsată la uscat, 3 grindere, 2 cântare electronice, un pistol semiautomat, 600 de lei și 2 telefoane mobile.

„În urma cercetărilor a reieşit faptul că, în perioada 2018 – până în prezent, bărbatul ar fi comercializat aproape 2 kilograme de droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive către diverse persoane din municipiul Caracal”, au spus, atunci, anchetatorii.

Cei doi inculpați va trebui ca, pe durata termenului de supraveghere, să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Olt, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea lor, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, lor li s-a impus să frecventeze unul sau mai multe programe derulate de către Serviciul de Probaţiune Olt sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here