Caracal: Lucrările începute în urmă cu trei luni în zona Gării continuă. Se așteaptă primele tranșe de bani/ FOTO

Primăria Caracal așteaptă banii pentru obiectivul de investiții început în urmă cu trei luni în cartierul din zona Gării, „Reabilitare parcări, trotuare, alei pietonale și carosabile din zona de locuințe colective Intrarea Buzești”. 

Este vorba de circa 6 milioane de lei, bani pentru care primăria a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale contractul de finanțare pe programul PNDL 2.

„Execuția a început însă din luna iunie a acestui an și se lucrează la Cartierul Gară, din intrarea Buzești. Au fost montate bordurile pentru carosabil și parcări în tot cartierul și a fost turnat primul strat de binder.

Astea sunt finalizate deja, deci. Probleme avem acolo că nu am decontat nimic, pentru că banii sunt prin PNDL 2. Au fost transmise situațiile de o lună, dar nu ne-au venit banii de la ministerul de resort. În condițiile acestea și constructorul a lăsat-o un pic mai moale cu lucrările. Termenul pentru finalizarea investiției este iunie 2020”, a declarat primarul municipiului, Liviu Radu.

Valoarea investiției este aproape 6 milioane de lei.

Lucrări și în alte zone ale orașului

Fronturi de lucru mai sunt deschise, cu bani de la bugetul local de data aceasta, pe componenta reparației și întreținerii străzilor, pe strada Mihai Eminescu, unde a fost lățit carosabilul cu 2,5 metri. „S-au terminat de executat trotuarele și se va turna covorul asfaltic pe o lungime de 300 de metri. Acolo era îngust carosabilul, pe două benzi, și a fost nevoie să lățim strada”, a explicat primarul Liviu Radu.

Totodată, se lucrează și la prelungirea și reabilitarea străzii Valter Mărăcineanu. Și pe strada Vornicul Ureche a fost turnat, recent, un nou strat de covor asfaltic.

Săptămâna viitoare se va lucra la o arteră care va face legătura între strada Gheorghe Doja și centura ocolitoare a municipiului. „Este vorba de un tronson de 700 de metri, care începe de unde se oprește Gheorghe Doja, care va face legătura cu centura orașului nostru – la ieșirea spre Celaru”, a mai precizat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here