Noi detalii în cazul polițistului din Olt care s-a împușcat în cap. Ce s-a întâmplat cu câteva ore înainte de gestul extrem

Sursa foto: Facebook

Polițistul de 34 de ani care, duminică după-amiază, s-a împușcat în cap cu arma din dotare într-un apartament din Caracal era supărat de mai multă vreme, spun surse apropiate bărbatului.

Alexandru Ion Badiu, recent căsătorit cu o tânără din Olt, motiv pentru care a ales să se transfere cu serviciul aici de la IPJ Timiș, se certa deseori cu soția sa. El a fost supărat și în duminică dimineață, când a ieșit din serviciu după o noapte de lucru. A plecat întins de la locul de muncă, Postul de Poliție Corbu, unde ocupă postul de șef de post, nemaiașteptând ca șeful său să ajungă la birou.

„L-am văzut pe postul de șef în ziua aia, era foarte supărat. Apoi, spre seară, am aflat ce s-a întâmplat cu băiatul ăsta”, ne-a dezvăluit un localnic.

Înainte de a recurge la gestul extrem, polițistul s-ar fi certat cu soția, Roxana, în apartamentul din Caracal, care aparține socrilor. În locuință ar fi fost și fratele soției.

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, polițistul nu a încălcat legea când a plecat de la serviciu cu arma din dotare, întrucât reprezentanții posturilor de poliție pot face acest lucru, cu obligația însă de a păstra arma în anumite condiții: nu pot pleca pe stradă în timpul liber cu ea; de exemplu, arma trebuie păstrată în cutia sa, într-un loc ferit de membrii familiei.

Polițistul Alexandru Badiu, de 31 de ani, ajutor al șefului Postului de Poliție Corbu, s-a împușcat în cap, duminică după-amiază, într-un apartament din Caracal, arma folosită fiind pistolul din dotare.

Echipele medicale i-au făcut manevre de resuscitare și l-au transportat la spital. Ulterior, el a fost transferat în stare foarte gravă la spitalul din Craiova.

„Pacientul a ajuns în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului nostru în jurul orei 19.07, cu stare generală extrem de gravă, în comă profundă, intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic însă. Pacientul a primit îngrijiri medicale în aria de de resuscitare, a fost investigat rapid, s-a efectuat un computer tomograf cranian. Ulterior a fost internat în Clinica de Terapie Intensivă, pentru neurochirurgie, având un traumatism cranio-cerebral acut sever. Pacientul are un prognostic rezervat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Craiova, dr. Cristina Geormăneanu.

Cercetările în acest caz au loc sub coordonarea unui procuror.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here