Polițist rutier prins luând mită de la un șofer. Ce i-a promis după un accident

Un poliţist de la Biroul Rutier Braşov a fost reţinut duminică noapte pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Agentul este acuzat că a i-a cerut 1.000 de lei unui bărbat care fusese implicat într-un accident de circulaţie şi în schimb i-ar fi promis că-l va ajuta să îşi recupereze mai repede permisul de conducere. Şoferul a sunat însă la “telverde anticorupţie”, iar procurorii au organizat un flagrant. În vârstă de 38 de ani, poliţistul este deocamdată suspendat din funcţie.

În accidentul de circulaţie de la care a pornit totul au fost implicate două maşini şi o persoană a fost rănită. Poliţistul care i-a condus pe şoferi la spital pentru probele de sânge a devenit foarte prietenos cu unul dintre conducătorii auto şi chiar s-a arătat dispus să îl ajute. I-a promis că în schimbul unei sume de bani cuprinsă între 200 de lei şi 1.000 de euro, va aranja la medicina legală ca alcoolemia să iasă 0 şi va urgenţă restituirea permisului auto către şofer.

Şoferul s-a arătat revoltat de propunerea agentului de poliţie mai ales că rezultatul etilotestului, în cazul lui, fusese ZERO. Aşa că a sunat la linia telefonică gratuită anticorupţie şi a povestit totul. Un procuror al parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov a preluat cazul şi, după 4 ore şi jumătate de la apelul telefonic, poliţistul a fost prins în flagrant.

Alina Popescu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov: „Acţiunea de flagrant s-a organizat la locul de întâlnire între poliţist şi denunţător, loc de întâlnire stabilit de poliţist, la iniţiativa lui, la ora 22:30 Am găsit suma de bani care a constituit obiectul flagrantului, suma de 1.000 de lei.”

Poliţistul a fost reţinut şi urmează să fie dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Are 38 de ani, şi de 13 ani lucrează în Poliţia Braşov. Acum a fost suspendat din funcţie.

În această lună, alţi doi poliţişti de la serviciul rutier au sesizat ei înşişi organele judiciare după ce doi cetăţeni au încercat să îi mituiască.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here