Patru bărbați din Slatina, cercetați penal după ce au fost prinși la pescuit ilegal. Polițiștii le-au confiscat TOT/ FOTO

Patru bărbați din Slatina sunt cercetați penal după ce au fost surprinși la pescuit ilegal de polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică ai Inspectoratului de Poliției Județean (IPJ) Olt, care vineri au desfășurat o acțiune pe râul Olt pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, pe barajele Slătioara și Arcești.

Cei patru bărbați, cu vârstele cuprinse între de 33 și 65 de ani, au fost depistați pescuind fără a deține documente legale, cu ajutorul a trei bărci pneumatice și prin folosirea a 2100 de metri de plase monofilament.

În cele trei bărci au fost găsite 55 kg pește, speciile crap, caras și șalău, care a fost dus la unități specializate în vederea comercializării, iar plasa monofilament și cele trei ambarcațiuni au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 „În cauză au fost întocmite dosare penal față de cele patru persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de pescuit comercial/sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului de Acțiuni Speciale, lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt și reprezentanți ai Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here