Zeci de șoferi iresponsabili au fost amendați de polițiștii din Olt la trecerile la nivel cu calea ferată

Peste 100 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în cadrul acțiunii ”Atenție la Tren”, în valoare de peste 27.000 de lei. Printre cei sancționați se numără și zeci de șoferi pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată.

52 de poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Transporturi Olt, poliție rutieră şi ordine publică, au desfăşurat, joi, timp de mai multe ore, acțiuni la trecerile la nivel cu calea ferată fără bariere, cu scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse în zona acestora.

„Activitatea a avut ca scop conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, în principal a conducătorilor auto, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru prevenirea producerii acestor evenimente”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Cu această ocazie au fost controlate 427 de autovehicule, fiind aplicate 104 sancțiuni contravenționale, dintre care 29 pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată.

De asemenea au fost reținute șase permise de conducere pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când semnalele cu lumini roşii sunt în funcțiune.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 27.505 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here