Oltul, sub asaltul bolilor sezonului rece: Aproape 2000 de viroze și pneumonii în județ

În prima săptămână de supraveghere a acestui sezon rece (acțiune care a început pe 30 septembrie), în Olt au fost înregistrate aproape 2000 de viroze și pneumonii.

Mai exact, este vorba de 1.937 de cazuri, dintre care 1.313 de infecții respiratorii acute (viroze), 50 de oamenii fiind internați în spitale, și de 624 de cazuri de pneumonie, 141 de bolnavi având nevoie să fie tratați la spital, potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Ponderea bolnavilor o dețin copiii și tinerii până în 19 ani, reiese din statistica DSP.

Cea mai sigură și eficientă măsură împotriva gripei rămâne vaccinarea profilactică, țin să ne reamintească specialiștii în sănătate publică.

Din achiziția Ministerului Sănătății, până în prezent Oltului i-au fost distribuite 19.320 de doze de vaccin gripal pentru vaccinarea personalului grupelor considerate la risc, din care  2.184 de doze au fost folosite.

În cursul lunii noiembrie vor fi primite încă două tranșe, respectiv 33.350 doze de vaccin gripal, pentru desfășurarea, în continuare, a campaniei de vaccinare antigripală.

Pentru limitarea extinderii infecțiilor virale, inclusiv gripa, DSP Olt recomandă:

Ø  Evitarea, pe cât posibil, a aglomerărilor umane și a contactului cu persoanele bolnave;

Ø  Folosirea batistei de unică utilizare;

Ø  Respectarea unui regim sănătos de viață – alimentație bogată în legume și fructe;

Ø  Evitarea consumului de alcool și cofeină, pentru că acestea pot duce la deshidratare și, astfel, la agravarea simptomelor;

Ø  Adaptarea unei ținute vestimentare adecvate sezonului;

Ø  Menținerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii în comunitate;

Ø  Omul bolnav se izolează de restul familiei într-o cameră corespunzătoare din punct de vedere igienic (luminoasă, aerisită, suficient de încălzită 24-26 grade C);

Ø  Evitatea automedicației și prezentarea la medicul de familie în cazul apariției unor semne/simptome compatibile cu gripa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here