Președintele PNL Olt s-a debarasat de afacerea cu păcănele care i-a adus calitatea de inculpat. Procesul continuă însă

Președintele PNL Olt, fostul ofițer de poliție Liviu Voiculescu, s-a debarasat de afacerea cu păcănele controlată de soția sa și care i-a adus profituri foarte mari, dar și calitatea de inculpat în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc. Procesul este pe rolul Tribunalului Dolj.

SC Markus Games SRL, specializată în activități de jocuri de noroc și pariuri, care avea trei asociați, printre care și soția lui Liviu Voiculescu, are proprietar nou de luni, 21 octombrie 2019. Deși profitul firmei a explodat în ultimii ani, afacerea îi stătea ca un nod în gât președintelui PNL Olt, care în 2014 a fost trimis în judecată, într-un mega-dosar cu zeci de inculpați, pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Trebuie reamintit și că, utilizând căi îndoielnice, Voiculescu a încercat să nu ajungă în fața instanței de judecată. În timpul cercetării penale, el i-a dat 43.000 de euro omului de afaceri Marian Lazăr, zis Chinezu’, ca să-l scape de Justiție pe calea cumpărării de influență. Acesta nu s-a ținut de cuvânt, așa că polițistul a decis să îl denunțe pe afacerist, care a fost el însuşi trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă. Chinezu’ a fost condamnat de Tribunalul Olt la patru ani de închisoare cu executare, iar Voiculescu nu a scăpat de proces.

Calitatea de inculpat l-a deranjat serios în cariera politică. Propus să candideze, în 2017, pentru funcția de președinte al PNL Olt, după decesul neașteptat al fostului lider Costel Moisescu, fostul polițist și colegii de partid au fost nevoiți să aștepte sentința instanței de fond în procesul în care era judecat Voiculescu, care spera la o achitare. Achitarea a venit și doar așa el a putut candida pentru funcția pe care o ocupă azi. Bucuria a fost scurtă, însă, pentru că procurorii DIICOT au declarat apel, iar Curtea de Apel Craiova a desființat, anul acesta, sentința care îl favoriza pe actualul președinte al PNL Olt și a dispus rejudecarea dosarului de către Tribunalul Dolj.

Acum, unii dintre colegii săi se uită urât la Voiculescu, spunând că are o problemă de integritate și că ea ar trebui soluționată prin demisia acestuia din fruntea organizației. De altfel, deputatul Gigel Știrbu chiar i-a sugerat, într-o ședință a Biroului Politic Județean, că ar fi bine să se autosuspende din funcția de președinte până la pronunțarea unei sentințe definitive în proces, variantă respinsă categoric de liderul liberalilor din Olt, în ciuda faptului că mai mulți liberali de seamă, printre care și actualul președinte al partidului, Ludovic Orban, au făcut un pas în spate atunci când au avut probleme în Justiție.

Deși acum a scăpat de afacerea care l-a trimis în instanță, procesul continuă netulburat, un nou termen al cauzei urmând să aibă loc mâine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here