ALDE Olt se reorganizează: A dizolvat mai multe organizații locale. Noul șef al ALDE Slatina este Alexandru Măceșanu

După dizolvarea conducerii ALDE Olt și după plecarea din partid a deputatului Mihai Niță, noua conducere interimară a organizației a dizolvat, la rândul ei, mai multe organizații locale, la nivel de orașe și comune, încercând astfel să scape de cei care își manifestă simpatia față de Niță și interesul față de alte partide, inclusiv de partidul spre care s-a îndreptat Niță, Pro România.

Dizolvată a fost și organizația de la Slatina, noul președinte interimar fiind, de ieri, Alexandru Măceșanu, fost secretar general al organizației județene. Dizolvate au mai fost și organizațiile ALDE de la Caracal, Balș, Drăgănești-Olt, Piatra Olt, Bobicești, și Pleșoiu.

Anunțul privind aceste măsuri a fost făcut vineri, într-o conferință de presă, de președintele interimar al ALDE Olt, Ioan Ciugulea.

„Ieri am avut Biroul Permanent Teritorial și vreau să vă anunț că în toate secțiile de votare din județul Olt, cele 380 de secții de votare, avem reprezentanți ALDE și Pro România, pentru alianța «Un om». Noi am avut o discuție cu toți colegii noștri și am început un fel de, nu reorganizare, ci de așezare a unor lucruri care ni se par foarte corecte, în special pentru că unii colegi de-ai noștri or s-au dat loviți, ori s-au pozat în sediul altui partid, și atunci a trebuit să luăm măsuri. Măsura principală, pentru că de un an și jumate la nivelul organizației Slatina, efectiv nu s-a lucrat și a trebuit să facem o reașezare a lucrurilor, este că am dizolvat Biroul Permanent Municipal, care și așa era interimar că nu s-a vrut să se facă alegeri, și am numit pe domnul Măceșanu Alexandru președinte interimar la organizația municipiului Slatina. Dânsul a venit ieri în Biroul Permanent Județean și a propus lista pentru conducerea municipiului Slatina”, a declarat Ioan Ciugulea.

În același timp, au fost constituite și birouri la nivelul organizațiilor de femei și de tineret la nivelul Slatinei, a mai anunțat Ciugulea.

Întrebat dacă, având în vedere noua sa poziție politică în partid, se gândește la oportunitatea de a candida la funcția de primar al Slatinei, răspunsul lui Măceșanu a fost unul negativ. „Sunt prea bătrân. Sunt alții mai tineri. În următoarea perioadă vom avea discuții cu mai multe persoane, pentru că am în vedere câteva persoane pentru asta”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here