Dan Ciocan, printre parlamentarii care susțin organizarea rezidențiatului în decembrie

Deputatul de Olt Dan Ciocan se numără printre perlamentarii care au votat proiect de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.

Proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților prevede că numărul de locuri de rezidenţiat este cel puţin egal cu numărul de absolvenţi de Medicină şi Farmacie. Prin adoptarea proiectului, organizarea examenului de rezidenţiat este posibilă pe 8 decembrie.

Prin legea aflată acum în vigoare, cifra de şcolarizare a rezidenţilor se aprobă anual prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Educaţiei, cercetării şi inovării.

Potrivit unui amendament, Ministerul Sănătăţii organizează admiterea în rezidenţiatul pe locuri şi pe posturi, prin concurs naţional, cu tematică şi blibliografie unice, în temeiul unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Sănătăţii.

Proiectul de lege permite astfel organizarea examenului de rezidenţiat pe data de 8 decembrie.

Tot în urma unui amendament, se oferă o facilitate medicilor care au dat examenul de rezidentiat si care nu şi-au luat examenul specializare, din diferite motive obietive. Aceştia s pot angaja în unităţile sanitare cu deficit de personal.

„Medicii rezidenţi care au finalizat pregătirea în rezidenţiat, dar nu au promovat examenul de specialitate, pot fi angajaţi cu contract individual în unităţile sanitare publice, pe o periaodă determinată de un an şi cu posibilitatea de prelungire anuală până la trei ani. Încadrarea se va face pe funcţia de medic, cu salarizarea corespunzătoae de medic rezident în ultimul an, în funcţie de specialitate”, a declarat Dan Ciocan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here