Locul, în Olt, unde „s-au clădit partide, s-au numit prefecți, s-au uns comandanți de poliție și s-au întâlnit amanții perfecți”/ Dezvăluirile unui fost șef la Curtea de Conturi

Un fost șef din conducerea Curții de Conturi a României dezvăluie care este locul din Olt unde, de-a lungul timpului, au fost „clădite partide, numiți prefecți, unși comandanți de poliție” și unde se întâlneau „amanții perfecți”. De fapt, Ioan Anton, fost vicepreședinte al Curții de Conturi a României, nu s-a gândit că va face asemenea dezvăluiri, ci doar l-a luat gura pe dinainte într-o felicitare postată pe Facebook pentru un prieten al său, șef al respectivului loc.

Locul cu pricina este vechiul și renumitul restaurant Pădurea Sarului, situat pe DN 65, între Slatina și Balș, administrat de SC European Transsaru SRL, cu sediul în comuna Bobicești și al cărui unic asociat este Ion Nițu, zis Nelu de la Saru sau nea Nelu, cunoscut de foarte multă lume bună.

Ajuns la o venerabilă vârstă, nea Nelu a sărbătorit, recent, 50 de ani de căsnicie, prilej cu care bunul său prieten a postat o felicitare pe pagina sa de socializare.

„Nelu Nițu alias Nelu de la Saru are în palmares 50 de ani de căsnicie. Felicitări!
Un bătrân frumos.
Ca un remember la Saru S-au clădit partide,S-au numit prefecți,S-au uns comandanți de poliție,S-au întâlnit în mare taină amanții perfecți,S-au făcut sprițuri fără număr.
Si iata Nelu a ajuns la nunta de aur.
Să fii sănătos barosane și sa Te bucurii de viață!”, a postat, pe Facebook, Ioan Anton.

Ioan Anton nu este fitecine, așa că știe bine ce spune și probabil că tot la Saru s-a pus la cale și numirea sa în funcția de consilier de conturi și în cea de vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României (ultima cu încălcarea prevederilor constituționale). Deducem asta pentru că acolo obișnuia să negocieze politic și fostul senator Ion Toma, cel care l-a și propus pe Ioan Anton, în două rânduri, în Parlamentul României, pentru ocuparea celor două funcții. Prima oară a fost în 2008, când Anton a fost numit consilier de conturi pentru un mandat de trei ani, a doua oară în 2011, când a fost numit, pentru o perioadă de nouă ani, consilier de conturi și vicepreședinte, dar de data aceasta decizia Parlamentului a fost neconstituțională, pentru că o asemenea funcție poate fi ocupată vreme de numai un singur mandat de către o persoană, așa că, în 2015, el avea să fie revocat din funcție de forul care îl numise.

Să revenim însă la nea Nelu de la Saru, pentru că felicitarea amicului său a atras și alte postări din partea celor care îl cunosc bine. Așa aflăm, dintr-un comentariu-răspuns la amintirea lui Ioan Anton, și că la Saru se petreceau lucruri dincolo de afacerea propriu-zisă. O spune Mihai Preda, care a trecut și el pe acolo, fost director financiar la TCH Olt, ulterior mutat în Brașov, unde acum este asociat într-o companie de turism.

„Ioane, cand lucram la CFI, am participat la nunta fetei morarului zis Oaie.; in locatia Saru. Toti morarii de pe Valea Oltului (vreo 50 la numar ), conspirau cum sa-l destituie pe contabilul sef Baluta. Ziceau ei ca s-a porcait, cere prea mult. Conspiratorii au gasit ca as fi bun in locul său si toata noaptea m-au ridicat in slavi in fata lui Neamțu, seful meu. Considerau ca prin venirea mea vor reduce haraciul cel putin cu 50 %.(eram baiat fin , ziceau ei). Am ales alte drumuri. Azi m-as intoarce ….”, scrie Mihai Preda.

De altfel, mulți dintre cei care au mâncat o pâine bună din poziția unor posturi călduțe în vremea regimului comunist s-au alăturat acestor amintiri, felicitându-l pe nea Nelu de la Saru, al cărui restaurant a păstrat ceva din locurile în care se organizau bairamuri pentru nomenclatura comunistă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here