Peste 2.200 de viroze și pneumonii în Olt. Peste 200 de bolnavi a trebuit să fie internați

Numărul virozelor și pneumoniilor înregistrat săptămâna trecută în Olt a fost de peste 2.200, peste 200 dintre cei bolnavi având nevoie de tratament de specialitate în spital, potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Este vorba de 1.648 de infecții respiratorii acute (viroze), 98 de oameni fiind internați în spitale, și de 600 de cazuri de pneumonie, 114 de bolnavi având nevoie să fie tratați la spital.

Ponderea bolnavilor o dețin copiii și tinerii până în 19 ani, mai reiese din statistica DSP.

Cea mai sigură și eficientă măsură împotriva gripei rămâne vaccinarea profilactică, țin să ne reamintească specialiștii în sănătate publică.

Marți, în Depozitul Antiepidemic al Direcției de Sănătate Publică Olt a intrat o cantitate de 17.550 de doze de vaccin gripal, respectiv INFLUVAC TETRA.

„După recepția în Depozitul Antiepidemic al DSP Olt s-a transmis e-mail de informare/ înștiințare către unitățile vaccinatoare, potrivit căruia, începând cu data de 06.11.2019, să se prezinte la unitatea noastră – Compartimentul de Supraveghere și Control Boli Transmisibile, pentru ridicarea dozelor repartizate, cu respectarea managementul lanțului de frig. Cantitatea primită în cele trei tranșe acoperă un procent de aproximativ 50% din necesarul solicitat, care se referă exclusiv la persoanele din grupele populaționale la risc care acceptă vaccinarea antigripală”, se arată în comunicatul DSP Olt.

Pentru limitarea extinderii infecțiilor virale, inclusiv gripa, DSP Olt recomandă:

Ø  Evitarea, pe cât posibil, a aglomerărilor umane și a contactului cu persoanele bolnave;

Ø  Folosirea batistei de unică utilizare;

Ø  Respectarea unui regim sănătos de viață – alimentație bogată în legume și fructe;

Ø  Evitarea consumului de alcool și cofeină, pentru că acestea pot duce la deshidratare și, astfel, la agravarea simptomelor;

Ø  Adaptarea unei ținute vestimentare adecvate sezonului;

Ø  Menținerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii în comunitate;

Ø  Omul bolnav se izolează de restul familiei într-o cameră corespunzătoare din punct de vedere igienic (luminoasă, aerisită, suficient de încălzită 24-26 grade C);

Ø  Evitatea automedicației și prezentarea la medicul de familie în cazul apariției unor semne/simptome compatibile cu gripa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here