Protejata lui Vâlcov, Adriana Cotel, numită de Sorina Pintea la conducerea Institutului Fundeni, zboară din funcție

Sursa foto: romaniatv.net

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dar şi cea de la Institutul Clinic Fundeni vor fi schimbate, susţine premierul Ludovic Orban, citat de Agerpres. Acesta a fost prezent joi la MS la preluarea mandatului de către ministrul Sănătăţii, Victor Costache. Întrebat într-o conferinţă de presă dacă vor fi schimbate conducerile CNAS şi I.C. Fundeni, premierul a răspuns: “Sigur că da”.

În prezent, preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate este Vasile Ciurchea.

La Institutul Clinic Fundeni a fost numită recent manager interimar Adriana Cotel. Numirea a fost făcută de fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ea o înlocuit-o în funcţie pe Alina Tănase, care a fost numită manager interimar la Fundeni la mijlocul lunii august. Adriana Cotel a fost preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Ea este considerată o apropiată a fostului consilier guvernamental Darius Vâlcov, omul lui Liviu Dragnea.

Adriana Cotel (35 de ani) fusese numită în funcția de la CNAS de premierul Viorica Dăncilă în ianuarie 2019, după ce anterior aceasta a condus Agenţia Naţională a Medicamentului.

Imediat după ce Darius Vâlcov a demisionat din funcția de consilier, la începutul lunii iunie, la câteva zile după condamnarea lui Liviu Dragnea, Adriana Cotel a fost demisă de la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Adriana Cotel este economist cu diplomă de la Spiru Haret și psiholog, fără notabile realizări profesionale până în 2018. Este din Craiova și Recorder a scris despre prietenia sa cu Darius Vâlcov și despre brusca sa ascensiune pe partea academică. „În numai trei ani, a ajuns licențiată în Psihologie, masterandă, doctorand, asistent universitar și psiholog cu triplă specializare. Una dintre lucrările sale științifice tratează problema anxietății apărute după efectuarea unei operații estetice”, scria, în martie, Recorder.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here