Deputatul Gigel Știrbu va dona echipamente IT unei clase de la o școală din Slatina. „Sper să nu fiu refuzat”

Deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că a luat decizia de a dona unei clase din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 7 din Slatina un echipament IT complet. El aruncă o provocare tuturor celorlalți oameni politici din județ să îi urmeze gestul și să „înfieze” câte o clasă, ajutând-o cu ceea ce copiii au nevoie.

Decizia demnitarului liberal vine în contextul în care sistemul de învățământ din România se confruntă cu diverse probleme de dotare cărora administrația publică locală și centrală nu reușește să le facă față.

„Am primit nenumărate semnale din partea unor cetățeni, care sunt părinți și care sunt în situația în care nu mai știu la cine să apeleze și am luat decizia să inițiez un proiect prin care să lansez o provocare tuturor oamenilor politici din județul Olt să înfieze câte o clasă. Să fie oameni responsabili ca, în situația în care administrația publică locală și cea centrală nu vin în întâmpinarea sistemului de învățământ din România, să fim noi cei care putem arăta că dăm dovadă de responsabilitate și, printr-un simplu gest, să putem trage un semnal de alarmă. 

Eu am luat decizia să vin în întâmpinarea nenumăratelor solicitări pe care le-am primit, de a ajuta, în limita posibilităților, o clasă de la Școala Gimnazială nr. 7 din Slatina. Este o clasă căreia eu îi voi dona un calculator performant, o imprimantă, boxe, un set de tonere pentru imprimantă și toate cele necesare pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educativ. Nici copiii respectivi și nici conducerea școlii nu cunosc intenția mea. Am luat această decizie și sper să primească donația din partea mea, adică sper să nu fiu în postura de a fi refuzat”, a declarat Gigel Știrbu.

Acesta a precizat că nu are nici o rudă, nici o cunoștință care să aibă copii în acea clasă pe care a ales-o pentru că efectiv, de acolo a primit semnale în privința nevoilor. De asemenea, parlamentarul a mai spus că nu se va opri aici și că va avea grijă ca, și pe viitor, să facă diverse alte donații, în funcție de nevoile clasei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here