Fonduri europene pentru reabilitarea Liceului „PS Aurelian” din Slatina. Primarul Moț a semnat contractul de finanțare

Municipalitatea slătineană poate demara reabilitarea Liceului Tehnologic „P.S. Aurelian” după ce, miercuri, primarul Emil Moț a semnat contractul de finanțare a acestui proiect, valoarea acestuia fiind de aproape opt milioane de lei.

Anunțul a fost făcut, joi, într-o conferință de presă, chiar de către primarul orașului.

„Proiectul privind reabilitarea Liceului Tehnologic «Petre S. Aurelian» din Slatina este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de investiții 4E şi are o valoare de aproape opt milioane de lei. La acest liceu se va reabilita corpul de clădire principal, clădire în regim P+3 etaje, cu un număr de 18 săli de clasă, două laboratoare, şase birouri, un cabinet medical, o bibliotecă, o sală de festivităţi, o cancelarie, trei depozite, casierie, arhivă, toate acestea în suprafaţă de 3.177 de metri pătraţi. Proiectul are în vedere reabilitarea structurală şi termică a imobilului, schimbarea finisajelor interiore, exterioare, dar şi schimbarea instalaţiilor electrice, termice şi sanitare. Practic, tot corpul central de la «PS Aurelian» va fi refăcut. Durata de execuţie a lucrărilor va fi de 21 de luni, data de implementare a proiectului extinzându-se până în data de 31.10.2021”, a declarat Emil Moţ.

Autoritățile municipiului anunțau, cu trei ani în urmă, că imobilul principal al Liceului Tehnologic „PS Aurelian” prezintă un grad de uzură care ar putea genera, mai ales în cazul unui cutremur mai pronunţat, prăbuşirea clădirii. Deși inițial a fost luată în considerare demolarea clădirii, în urma unei expertize tehnice s-a luat decizia că imobilul poate fi reabilitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here