Gigel Știrbu, lecții de politică pentru președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu. Când și-ar putea pierde acesta funcția

Deputatul liberal Gigel Știrbu i-a dat clasă președintelui PNL Olt, Liviu Voiculescu, în materie de politică, servindu-i adevărate lecții, miercuri, într-o conferință de presă, fiind și singurul reprezentant al organizației care a făcut jurnaliștilor declarații despre rezultatul dezastruos obținut de liberalii din Olt la primul tur al alegerilor prezidențiale.

Gigel Știrbu a explicat la întâlnirea cu jurnaliștii că liderii PNL Olt nu trebuiau să își bazeze forțele de la alegerile prezidențiale pe rezultatul bun înregistrat la alegerile europarlamentare din vară, care a fost cu totul altceva, parlamentarul de Olt afirmând că acest rezultat din vară a fost obținut cu voia adversarilor politici.

„Eu am atras atenția că rezultatul de la alegerile europarlamentare nu trebuie să fie tratat ca o victorie a Partidului Național Liberal și că trebuie să fie tratat ca o victorie de etapă. Să nu uităm că județul Olt este condus de o grupare care, până acum câteva luni de zile, făcea parte din zona de putere guvernamentală, din centrul, din miezul Partidului Social Democrat. Această amiciție s-a rupt și, la un moment dat, cei care conduc destinele Partidului Social Democrat în județul Olt au vrut să arate pisica celor de la centru. Și au reușit la europarlamentare. Eu am atras atenția în forurile de conducere ale Partidului Național Liberal (PNL Olt – n.r.) că rezultatul de la europarlamentare este un rezultat periculos pentru noi. Am atras atenția și datorită faptului că am o anumită experiență politică, și pentru că știu anumite lucruri care îmi parvin din zona adversarilor noștri politici. Se pare că n-am fost ascultat”, a declarat Știrbu.

Totodată, deputatul liberal a atras atenția conducerii PNL Olt că, atâta timp cât în organizație există lupte interne, aceasta nu va putea avea succese electorale, recunoscând astfel că PNL Olt este măcinat de lupte intestine. El a făcut referire și la ședința liberalilor olteni de după alegerile de duminică, când doi colegi de partid au fost la un pas să se ia la bătaie.

„Nu poți să transmiți electoratului un mesaj de forță, de unitate, un mesaj puternic, în situația în care filiala este măcinată de lupte intestine, de lupte interne. Deci de asta eu am tras un semnal de alarmă: lăsați la o parte orgoliile. Ați văzut, am observat și eu că în presă au răzbătut câteva chestiuni din ședința noastră. Dacă o filială este măcinată de lupte interne, acea filială nu va avea câștig de cauză și succes niciodată, dar absolut niciodată, indiferent cu ce candidat vei veni. Iar noi, totuși, avem cel mai bun candidat, președintele republicii, dar nu putem să stăm acasă și să pornim de la 25% în sus. Nu suntem în 2014, când candidatul nostru era cel care râvnea la funcția prezidențială, deci nu aveam un vehicul electoral. Decât vreo doi din filiala aceasta credeam, atunci, că vom câștiga. Iar acum, totuși, avem cel mai bun candidat, avem guvern, avem toate atu-urile din lume pentru a obține un rezultat extraordinar. De ce nu l-am obținut? Asta am spus în ședință. Atențiune că ne îndreptăm către o zonă extrem de periculoasă. Atențiune. Dacă am fost auzit, și sper din toată inima că am fost înțeles așa cum trebuie, cred că în turul doi candidatul nostru va lua un scor mai bun”, a mai spus Gigel Știrbu.

Acesta a mai reliefat și comoditatea unora dintre colegii săi în campania electorală a primului tur de scrutin, când aceștia au făcut eforturi mai mult pe Facebook.

„Am avut o ședință succintă, în cadrul căreia am tras un semnal de alarmă vizavi de implicarea unora dintre colegii mei. Politica, dragi colegi, nu se face pe Facebook. Politica nu înseamnă că te duci într-o localitate, bei o cafea, ți-ai făcut o fotografie și gata. Asta nu înseamnă că rezultatele vin odată cu acea fotografie. Eu fac politică de ceva timp și știu că politica se face la firul ierbii. Dacă nu îi bați omului la poartă să îi explici ce vrea candidatul tău, să nu cumva să credeți că omul acela va primi mesajul tău de pe o rețea de socializare”, a subliniat Știrbu.

Întrebat dacă liderul filialei își va da demisia, Gigel Știrbu a răspuns negativ, susținând că un lider politic nu trebuie să demisioneze între două tururi de scrutin. Cu toate acestea, activitatea lui Voiculescu urmează să fie analizată după turul al doilea al alegerilor, când va fi luat la bani mărunți din cauza rezultatului dezastruos de duminică.

„Suntem între două tururi de scrutin, cum să-și dea demisia un președinte de partid? Nu are cum să-și dea demisia. Analiza va fi făcută după cel de-al doilea tur de scrutin. Oricum, trebuie să recunoaștem, pe scurt, oltenește, că este un rezultat dezastruos. Niciodată, dar absolut niciodată, partidul ăsta (filiala Olt – n.r.) nu a fost pe ultimul loc (în ierarhia internă a PNL – n.r.). Niciodată nu a fost pe ultimul loc în România”, a concluzionat Gigel Știrbu.

Decizia privind soarta lui Liviu Voiculescu depinde însă și de rezultatul pe care PNL Olt îl va obține în turul al doilea de alegeri.

PNL Olt a pierdut alegerile prezidențiale din primul tur, candidatul partidului, Klaus Iohannis, clasându-se la peste 13 procente sub candidata PSD, Viorica Dăncilă.

PNL Olt a ieșit extrem de prost și în ierarhia internă a partidului, poziționându-se la coada clasamentului între organizațiile județene. Mai exact, filiala condusă de Liviu Voiculescu s-a clasat pe locul 45 între organizațiile județene, cu un scor de doar 29,10%. Mai prost decât PNL Olt au ieșit doar liberalii din două județe cu populație majoritar maghiară, Covasna și Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here