Polițiștii din Olt au prins doi bărbați căutați de autoritățile din Belgia și Austria. Ei se află acum în arestul IPJ Olt

Polițiștii din Olt au pus în executare, miercuri, două mandate europene de arestare emise de autoritățile judiciare din Belgia și Austria pe numele a doi olteni, care, în cele din urmă, au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt.

În unul dintre cazuri, este vorba de un bărbat de 32 de ani, din localitatea Iancu Jianu, bănuit că de comiterea mai multor furturi din societăți comerciale și de fapte de violență îndreptate împotriva forțelor de ordine belgiene.

Celălalt bărbat are 29 de ani, este din Dobrosloveni și este bănuit de comiterea mai multor furturi de unelte și mașinării electrice, prejudiciul estimat este de peste 70.000 de euro.

„La data de  13 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreuna cu cei din cadrul Postului de Poliție Iancu Jianu, au pus în executare Mandatul European de Arestare emis de autoritățile judiciare din Belgia, privind un bărbat de 32 ani din comuna Iancu Jianu, acesta fiind bănuit de comiterea mai multor furturi din societăți comerciale și de fapte de violență îndreptate împotriva forțelor de ordine.

Tot în data de  13 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreuna cu cei din cadrul Postului de Poliție Dobrosloveni, au pus în executare Mandatul European de Arestare emis de autoritățile judiciare din Austria, privind un bărbat de 29 ani din comuna Dobrosloveni, bănuit de comiterea mai multor furturi de unelte și mașinării electrice. În acest caz prejudiciul estimat este de  71.339 euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova care a dispus reținerea pentru 24 ore, fiind depuși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here