Primarul Slatinei a semnat un contract de finanțare de peste 25 milioane lei pentru achiziția de 10 autobuze electrice

Primarul Slatinei a semnat, ieri, la sediul ADR Sud Vest Oltenia, un contract de finanțare pentru achiziționarea a 10 autobuze electrice care vor intra în parcul auto al companiei de transport în comun, Loctrans. În viitor, cetățenii orașului se vor putea deplasa doar cu autobuze ecologice, pentru că, în licitație la Ministerul Dezvoltării se mai află un lot de încă 10 asemenea vehicule.

Contractul de finanțare semnat ieri are o valoare de peste 25 de milioane de lei.

Ieri, la ADR Sud-Vest Oltenia, am semnat contractul de finanţare pentru proiectul «Înnoirea parcului de vehicule prin achiziţia de autobuze ecologice», finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, cu o valoare totală de 25.193.472 de lei. Investiţia va consta în achiziţionarea a 10 autobuze ecologice, care vor fi total electrice. Vor fi instalate 10 staţii de încărcare electrică lentă, în autobaza din strada Drăgăneşti, colo unde s-a mutat Loctrans. Liniile de transport local pe care vor circula aceste autobuze vor fi acestea: un autobuz va circula pe linia 1C, altul pe linia 2, două autobuze pe linia 3, trei autobuze pe linia 4, un autobuz pe linia 5B. În depou vom avea încă două autobuze de rezervă în caz de necesitate”, a declarat Emil Moţ.

Edilul a enumărat și dotările noilor autobuze.

„Toate cele zece autobuze electrice vor avea specificaţii tehnice adaptate pentru condiţiile de deal, dotate cu sistem audio-video de informare a călătorilor, sistem de comunicaţii, wifi pentru călători și, foarte important, rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă şi pentru cele care se deplasează cu cărucioarele rulante. Vor fi butoane de oprire, semnale sonore pentru persoanele nevăzătoare, suport de biciclete în spatele autobuzelor”, a mai spus primarul Slatinei.

Autoritățile nu se vor opri aici, urmând să mai primească un loc de opt autobuze electrice, totul în cadrul unui proiect finanțat, de asemenea, din fonduri europene, dar accesat de Ministerul Dezvoltării. Aceasta înseamnă că, în viitorul apropiat, transportul în comun va fi asigurat, în Slatina, doar de autobuze ecologice.

„Schimbăm şi trecem pe electric cu totul. La ora actuală, pentru condițiile din Slatina, cele 10 autobuze pentru care am semnat contractul ieri sunt suficiente pentru transportul urban din Slatina. Săptămâna viitoare probabil o să mai organizăm o conferință de presă și o să explicăm de ce sunt necesare şi celelalte opt care acum sunt în licitaţie la MDRAP, pentru că Slatina nu nu va rămâne la stadiul actual, ci se va extinde”, a concluzionat Emil Moţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here