Senatorul de Olt Paul Stănescu, 62 de inițiative legislative în Parlamentul României

Senatorul de Olt Paul Stănescu, președintele PSD Olt, a semnat și susținut, în calitate de inițiator și co-inițiator, nu mai puțin de 62 de inițiative legislative în Parlamentul României în acest mandat.

Printre ultimele propuneri legislative pe care demnitarul și-a pus semnătura se numără propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr.7/1996 şi a altor acte normative, propunerea legislativă pentru înfiinţarea postului de specialist în domeniul politicilor administrative pentru agricultură şi dezvoltare rurală în cadrul administraţiei publice locale în scopul asigurării furnizării de servicii de consiliere agricolă, propunerea legislativă pentru completarea art.22 din Legea 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare etc.

El a inițiat însă și proiecte de lege care privesc în mod special județul Olt, precum propunerea legislativă privind trecerea unor terenuri din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apelor şi Pădurilor – Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, în domeniul privat al Statului şi în administrarea Regiei Naţionale a pădurilor – Romsilva, precum şi transmiterea, cu titlu gratuit, a acestora din domeniul privat al Statului şi administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, în proprietatea privată a Municipiului Slatina şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Slatina.

Legea prevede trecerea unor terenuri din domeniul public în domeniul privat al statului și în administrarea Ministerului Apelor și Pădurilor – Regia Națională a Pădurilor-Romsilva și, ulterior, transmiterea acestora, cu titlu gratuit, în proprietatea privată a Slatinei și în administrarea consiliului local.

Potrivit expunerii de motive, în ultima perioadă municipiul Slatina a cunoscut o puternică dezvoltare economică, ca urmare a extinderii platformei industriale, ceea ce a condus la necesitatea modernizării și extinderii infrastructurii orașului. În acest contex, municipalitatea și consiliul local a demarat construirea unui drum de legătură între zonele industriale, fiind elaborat studiul de fezabilitate. Drumul va porni din DN 65 (E574), de la km 55+700, se va intersecta cu calea ferată secundară București-Pitești-Craiova și cu DJ 563 și va ajunge în DJ 546 (Slatina – Brebeni).

Prin realizarea acestui obiectiv, vor fi afectate și două suprafețe de teren ce aparțin domeniului public al statului și se află în administrarea Ministerului Apelor și Pădurilor – Regia Națională a Pădurilor „Romsilva” – Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor, prin Direcția Silvică Olt – Herghelia Slatina, așa că era nevoie de trecerea lor în proprietatea orașului. Este vorba de un teren în suprafață de 289.314 mp și de un teren de 1.604.563 mp, ambele situate, evident, în extravilanul Slatinei.

„Prin realizarea acestui drum, se va asigura fluidizarea traficului, siguranța circulației, îndepărtarea traficului greu din zona urbană, transportul rapid și facil al navetiștilor între zonele industriale ale municipiului Slatina, oportunitatea dezvoltării zonelor industriale și a agenților economici deja existenți, prin oferirea unei șosele necesare accesului diferitelor transporturi ce asigură aprovizionarea cu materii prime a fabricilor și, în același timp, transportul produselor realizate de acestea”, se arată în expunerea de motive.

Realizarea drumului de legătură presupune realizarea altor investiții în zonele adiacente, precum parcări și spații servicii, pasaj suprateran peste calea ferată, sensuri giratorii, lucrări de semnalizare și siguranța circulației.

Valoarea investiției, conform studiului de fezabilitate elaborat, este de aproape 59.000.000 lei, sumă care va fi suportată din bugetul local al Slatinei.

Proiectul de lege, inițiat, alături de Paul Stănescu, și de ceilalți parlamentari social democrați de Olt, respectiv senatorii Renică Diaconescu și Siminica Mirea, și deputații Dan Ciocan, Marius  Iancu, Florin Iordache și Alexandru Stănescu, a trecut de Senat și se află acum în dezbatere la Camera Deputaților, for decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here