Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, s-a aflat, vineri, în Olt. Ce a spus demnitarul despre porci într-un județ măcinat de pesta porcină africană

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, s-a aflat, vineri după-amiază, în județul Olt, unde s-a întâlnit cu legumicultorii din sudul județului. Printre altele, Oros le-a spus oamenilor că porcul nu va dispărea din gospodăriile populației și că evoluția epidemiei de pesta porcina africană nu trebuie să oprească relansarea industriei creșterii porcinelor în România.

Întrunirea a avut loc în localitatea Izbiceni. În discursul său, ministrul Nechita-Adrian Oros a subliniat pentru toți cei prezenți ca Programul Tomata va continua în același mod și anul viitor, la fel ca și restul programelor de sprijin care sunt aprobate prin acte normative. Mai mult decât atât, ministrul a precizat că se vor identifica măsuri pentru a le îmbunătăți, astfel încât fermierii să aibă posibilitatea de a depozita produsele, de a le sorta, ambala și vinde în condiții avantajoase. Totodată, ministrul Agriculturii a dat asigurări ca mediul asociativ va fi principalul său partener de dialog în elaborarea politicilor pentru agricultură și dezvoltare rurală.

La rândul său, secretarul de stat Emil Dumitru a făcut referire la Legea cooperativelor, adresându-le celor prezenți invitația de a se orienta spre mediul asociativ, având în vedere că în viitoarea alocare financiară, 2021-2027, vor fi alocate sume consistente pentru formele asociative.

De asemenea, în cadrul discuțiilor au fost abordate teme de actualitate și interes major pentru sectorul agricol românesc, precum Planul Național Strategic în contextul noii Politici Agricole Comune 2021-2027, subvențiile APIA, noi programe de sprijin pentru fermieri, piețe de desfacere pentru micii producători, viitorul fermelor de familie, rolul formelor asociative, finanțarea și creditarea micilor fermieri etc.

La finalul întâlnirii, ministrul Nechita-Adrian Oros le-a spus celor prezenți că porcul nu va dispărea din gospodăriile populației și că evoluția epidemiei de pesta porcina africană nu trebuie să oprească relansarea industriei creșterii porcinelor în România.

La întâlnirea au participat și reprezentanți ai PNL Olt, printre care s-au numărat liderul organizației, Liviu Voiculescu, prim-vicepreședintele filialei Marian Vasile, dar și deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu, cel care i-a și lansat ministrului invitația de a se întâlni cu legumicultorii olteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here