Dăncilă, mesaj după ce pagina de Facebook i-a fost clonată: Ruşine, Klaus Iohannis! Ne priviţi de sus, dar sunteţi jos şi sunteţi mic

Sursa foto: romaniatv.net

Viorica Dăncilă a reacționat oficial după ce pagina de Facebook i-a fost clonată, iar un mesaj fals a fost postat cu intenția de a o discredita și de a revolta diaspora. Astfel a fost generat un fake news de amploare care a fost distribuit pe toate grupurile de pe Facebook ale românilor din Diaspora. 

„Vedem de câteva zile cum Klaus Iohannis și echipa sa au adoptat o nouă strategie: “candidatul Iohannis este victima unei campanii devastatoare de FAKE NEWS”.

Să vă fie rușine, domnule candidat!

FAKE NEWS este ceea ce faceți voi de ani întregi, mințind zi de zi că economia României este în colaps.

FAKE NEWS este atunci când falsificați mesaje despre diaspora în condițiile în care noi am implementat programe de sprijin pentru românii din afara granițelor (exemplu: Diaspora Start-Up) și noi am facilitat votul prin cele 3 zile alocate, creșterea numărului de secții și votul prin corespondență.

Ce ați făcut voi? Cum ați venit la guvernare, ați eliminat ministerul dedicat relației cu diaspora! Iar preamăritul domn Iohannis nu a mers NICI MĂCAR O DATĂ în afara granițelor în 5 ani de mandat să-i întâlnească pe acești oameni. Vă aduceți aminte de ei doar în campanie.

E clar că asta e tot ce v-a mai rămas, minciuna și jocul murdar. Știind că n-ați facut nimic în ultimii 5 ani, singurul lucru de care mai sunteți capabil este să falsificați mesaje mizerabile și să vă însușiți realizările altora. Până și retorica anti-PSD ați confiscat-o brutal de la mai tinerii noștri competitori.

Rușine, Klaus Iohannis! Ne priviți de sus, dar sunteți jos și sunteți mic,” este mesajul Vioricăi Dăncilă, scris astăzi pe Facebook.

Pe de altă parte, un val de fake news se propagă pe internet în ultimele zile, informațiile false distribuite pe rețeaua de socializare Facebook vizând românii din Diaspora, președintele Klaus Iohannis, dar „pensii tăiate” de către noul guvern.

O fotografie postată pe Facebook, reclamată ca fake news de PNL, prezintă un mesaj de pe pagina ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, în care acesta ar anunța că guvernul vrea să impoziteze salariile românilor din Diaspora și transferurile de bani din afara țarii.

„Țara este într-o situație dificilă. Ne chinuim să găsim soluții pe plan intern, dar avem dificultăți grave. Am alcătuit o comisie pentru impozita atât salariile celor aflați în Diaspora cât și serviciile de transfer gen Wester Union și MoneyGram. E timpul să strângem cureaua…”, se vede scris în postarea care a fost publicată pe o pagină de Facebook clonată.

PNL a răspuns, clasificând postarea drept „un FAKE NEWS construit ȋn sediul PSD din Șoseaua Kiseleff nr. 10, care este distribuit masiv ȋn mediul online”.

Nici USR-PLUS nu a scăpat de fake news

Pe grupurile de Facebook din țară au apărut de tip fake news în care alianța USR-Plus îndeamnă populația să boicoteze alegerile prezidențiale.

Mesajele false poartă logo-ul alianței USR-Plus distribuite pe grupul News Uricani îndeamnă românii să nu se prezinte la vot în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here