Conducerea ALRO, întrevedere cu ministrul Economiei după pierderile financiare suferite în primele nouă luni ale anului

În urma pierderilor suferite de ALRO Slatina în perioada 1 ianuarie – 31 septembrie 2019, conducerea companiei a avut, luni, o întrevedere cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, întrevedere intermediată de deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu.

Oficialii celor două părți au discutat contextul economic și politic care a dus la pierderile suferite de ALRO și au încercat să găsească soluții. Din partea producătorului de aluminiu au fost prezenți directorul general Gheorghe Dobra și președintele consiliului de administrație al companiei, Marian Năstase.

„Astăzi am intermediat o întrevedere între ministrul Economiei, Virgil Popescu, și conducerea ALRO Slatina, reprezentată de domnul Andrei Năstase, președintele Consiliului de Administrație și domnul Gheorghe Dobra, director general. Subiectul acestei întrevederi îl reprezintă problemele cu care se confruntă acest important agent economic din județul Olt și găsirea soluțiilor legate pentru rezolvarea acestora. ALRO Slatina este unul dintre cei mai mari angajatori din județul Olt, un nume care se identifică cu acest județ și care, de-a lungul existenței sale, a avut o implicare deosebită în dezvoltarea economică, socială, culturală și sportivă a județului Olt”, a declarat Gigel Știrbu.

ALRO SA Slatina anunțat recent că cifra de afaceri a companiei a înregistrat o scădere de 6% în 2019 față de 2018, atingând nivelul de 2,16 miliarde RON în primele nouă luni din 2019. De la un profit de peste 233 de milioane de lei în perioada 1 ianuarie – 3- septembrie 2018, ALRO a ajuns, anul acesta, la o pierdere de peste 22 de milioane de lei.

Evenimentele politice internaționale, precum tarifele americane privind importurile, măsurile de răspuns ale Chinei, negocierile Brexit au creat incertitudini în industrie și s-au reflectat într-un comportament prudent al clienților din domeniul aluminiului, iar acest lucru s-a reflectat în rezultatele raportate pentru primele nouă luni ale anului 2019 de marile companii din industria aluminiului. Pe piața locală, ne-am confruntat de asemenea cu dificultăți, costurile totale crescând cu 12%, în special din cauza creșterii prețurilor utilităților, în special electricitate și gaz, conform tendințelor din piețele de profil, dar ajunse la niveluri foarte mari comparativ cu alte țări europene”, a declarat Marian Năstase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here