Doi copii și mama unuia dintre ei au murit după ce în bloc a fost făcută deratizare. Alte patru persoane sunt la spital

Trei oameni – doi copii şi mama unuia dintre ei – au murit la Timişoara, iar alţi patru sunt în stare gravă. Totul după ce în blocul în care locuiau a avut loc o deratizare.

Cei doi copii care au decedat aveau 3 ani, respectiv 9 zile, iar femeia avea 28 de ani.

Potrivit corespondentului Digi24 Carla Tănasie, dezinsecția în bloc a fost făcută între 16 și 18 noiembrie. După această operațiune, familii din cinci apartamente au sunat la ambulanță pentru că s-au simțit rău.

După ce au constatat că toate aceste persoane locuiau în același bloc, angajații spitalului au sesizat, luni dimineață, Direcția de Sănătate Publică. De asemenea, o anchetă a fost declanșată și de către Inspectoratul de Poliție Județean Timiș.

DSP a prelevat probe de apă și a a chemat reprezentantul firmei de deratizare pentru a se stabili ce substanțe au fost folosite la deratizare.

Doina Poenaru, medic primar UPU Timiș, a declarat la Digi24: „Femeia a ajuns la noi astăzi (luni – n.r.), în stop cardio-respirator. Femeia era mama copilului de 3 ani, care a murit în weekend. Și soțul femeii a ajuns la noi, dar el este în stare bună. Am sesizat DSP, pentru că este vorba de o situație neobișnuită. Cel mai probabil, astăzi vor ajunge la spital și ceilalți locatari, în urma sesizării pe care noi am făcut-o la autorități.

Toți locatarii din bloc au fost evacuați, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here