Poliția Locală Slatina, amenzi de peste 94.000 de lei în prima jumătate a lunii noiembrie

Poliţiştii locali din Slatina au derulat, în primele două săptămâni ale acestei luni, mai multe acţiuni pe stradă în timpul cărora au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nereguli în traficul rutier. Volumul amenzilor a fost de peste 94.000 de lei.

Polițiștii locali au aplicat 332 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 94.310 de lei. Din totalul acestora, cele mai multe, 269 de amenzi, au fost aplicate în domeniul traficului rutier, respectiv pentru opriri neregulamentare, staționare interzisă sau accesul interzis.

De asemenea, 35 de autoturisme au fost ridicate pentru opriri neregulamentare sau staționare interzisă.

În baza prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, polițiștii locali au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, în valoarea de de 4.100 lei, pentru săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri și pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice.

Pentru nerespectarea prevederilor cuprinse în HCL nr.311/2018, au fost aplicate 40 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.850 lei, ce au vizat situații cu privire la blocarea cailor de acces la proprietate, a căilor publice și rampelor pentru persoanele cu disfuncții locomotorii, parcarea altor mijloace de transport pe locurile rezervate persoanelor cu handicap, exercitarea de activitați comerciale în zonele publice ale municipiului Slatina, fără a deține avize sau autorizații de funcționare și la aruncarea deșeurilor de orice natură pe domeniul public și privat al municipiului Slatina.

1 COMENTARIU

  1. Cum de 2017,2018,2019 nu observa perturbarea liniștii publice de către articus din cele 4 săli de restaurant unde cele patru tarafuri fac zgomot infernal pina a 2 a zi blocarea trotuarului din tot cartierul și blocarea accesului la proprietate și garaj a vecinilor, punerea articus de către obiecte în calea de acces a vecinilor pentru ca apoi sa facă plingere penala dacă ies pe poarta și le ating, mese cu pahare de alcool, scaune, piloni de fier, cutii, cioburi…. Cum de pe data de 3.11.2019( și nu este pentru prima data) articus arunca cu artificii de pe domeniul public deasupra Bisericii Sf. Mina..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here