Au început lucrările pentru reabilitarea TOTALĂ a variantei de ocolire a Slatinei/ FOTO+VIDEO

Primarul Slatinei, Emil Moț, a anunțat că miercuri, 20 noiembrie, au început lucrările pentru reabilitarea totală a străzilor care, în prezent, compun varianta de ocolire a orașului. Este vorba de strada Pitești, strada Oituz și bulevardul Sfântul „Constantin Brâncoveanu”. Edilul spune că, în valoare de peste 35 de milioane de lei, acesta este cel mai mare proiect, de până acum, al municipiului-reședință de județ pe partea de infrastructură rutieră.

Contractul de lucrări a fost semnat vara trecută, după doi ani de studii și proceduri de licitație și după trei luni de elaborare și realizare a proiectului propriu-zis.

„Una dintre marile probleme ale municipiului Slatina o reprezenta varianta noastră de ocolire orașului, varianta Oituz, adică tot ce intră dinspre Pitești, varianta Oituz propriu-zisă, panta și ieșirea spre Podul Olt, Constantin Brâncoveanu. Am făcut un studiu de fezabilitate, niște proceduri de licitație care au durat mult, ca de obicei, și, după doi ani de zile, am reușit, în vara acestui an, să semnăm contractul de lucrări. Azi, după cele trei luni de proiectare, am început lucrările pentru reabilitarea Variantei Oituz, cea mai mare stradă cu patru benzi care până acum era și va mai fi o perioadă partea de ocolire a Slatinei. Am început lucrările la cel mai mare proiect de infrastructură până în acest moment al municipiului Slatina”, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, Emil Moț.

Primarul Slatinei, Emil Moț

Proiectul se numește „Modernizare infrastructură rutieră existentă în municipiul Slatina, Pitești, Oituz și b-dul Sfântul Constantin Brâncoveanu”. Valoarea contractului este de 35.650.464,38 lei, fără TVA, iar durata de implemnetare este de 18 luni de zile, din care trei luni de proiectare care deja s-au au trecut, urmând acum 15 luni de execuție propriu-zisă.

Lungimea totală este de aproape 4,5 kilometri, iar lucrările vor fi unele cu grad mare de complexitate, pentru că, practic, cele trei străzi vor fi realizate de la zero. Vor fi săpături de aproape un metru, vor fi montați stâlpi de susținere în zona de pantă a străzii Oituz și vor fi construite două pasarele pietonale. De asemenea, aproape 200 de corpuri de iluminat vor fi montate pe variantă, iar semafoarele din intersecția de la Catedrală vor fi schimbate.

Linia Roșie din partea stângă-sus reprezintă segmentul pe care se va lucra. Reabilitate vor fi și intrările în Slatina dinspre Barajul Slătioara, dar și dinspre Milcov. De asemenea, strada Drăgănești va fi lărgită

„Va fi o reabilitare totală a tot ce înseamnă partea carosabilă și, în același timp, vom veni și cu o reabilitare separată față de proiect, o reabilitare a spațiului verde prin cei de la Dezvoltare Urbană. Adică se va lucra în paralel, firma care a câștigat licitația va lucra la tot ce înseamnă infrastructura rutieră, iar cei de Dezvoltare Urbană se vor ocupa de spațiul verde, de reabilitarea acestuia.

Lungimea totală a străzilor este de 4.450 de metri liniari, adică aproape 4,5 kilometri. Lucrările vor fi foarte complexe, se va săpa la 90 de centimetri și se va schimba absolut toată infrastructura.

Pe Varianta Oituz vom avea și alte lucrări, vom avea lucrări de sprijin, de piloni forați pentru că acolo dealul e destul de instabil. De asemenea, vom amplasa și două pasarele pietonale, una pe strada Oituz, alta pe strada Pitești. În privința iluminatului, 185 de noi corpuri de iluminat cu led vor fi amplasate pe acest tronson de drum, și, bineînțeles, semafoarele de jos, de la Catedrală, vor fi schimbate. Acestea sunt primele străzi de la intrarea și ieșirea din Slatina care intră, de azi, în reabilitare”, a explicat primarul Emil Moț.

Primarul Slatinei își cere de pe acum scuze tuturor slătinenilor, dar și tuturor celor care vor tranzita orașul, pentru disconfortul produs de lucrări.

„Practic, se va lucra intens, la foc automat pentru a termina proiectul chiar în cursul anului 2020. De aceea, îi rog pe slătineni și pe care vor tranzita orașul nostru să ne scuze pentru disconfortul creat, însă merită un mic sacrificiu de câteva luni pentru ca Slatina să devină Capitala Economică a Olteniei.

Vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere și vă asigur de toată considerația noastră!”, a mai spus Emil Moț.

De asemenea, și celelalte intrări/ieșiri din Slatina vor intra în reabilitare. Este vorba de strada Basarabilor, care duce spre Mănăstirea Clocociov și Barajul Slătioara; mai exact, de la intersecția cu strada Banului până la jumătatea lacului de acumulare.

Și intrarea în Slatina disnpre Milcov, în zona Parcului Industrial, va fi reabilitată, procedurile fiind, în prezent, la faza studiului de fezabilitate. Și pe strada Drăgănești vor fi lucrări, la solicitarea companiilor de pe platforma industrială din această zonă. Potrivit municipalității, strada Drăgănești va fi lărgită.

În paralel cu aceste proiecte, în Slatina au loc lucrări pe mai multe străzi, precum Islazului, Lacului, Zorilor, Boiangiului, Toamnei, Elena Fântâneanu, Textilistului, Spicului, Aleea Înfrățirii, Aleea Bradului, Aleea Castanilor, Teiului, Ion Moroșanu, Prunilor, Eroilor, Podgoriilor, Jianu etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here