Inspecţia Sanitară, control la blocul din Timişoara din care au murit trei persoane. Ce vor verifica inspectorii/ FOTO

Sursa foto: b1.ro

Inspecţia Sanitară de Stat demarează, miercuri, un control la Timişoara, în blocul deratizat din care au murit trei persoane şi alte câteva zeci de persoane au ajuns la spital, transmite News.ro.

Inspectorii vor verifica toate documentele care există în acest caz, dar şi activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), instituţie care nu a verificat niciodată activitatea firmei care a făcut deratizarea. După verificări, concluziile ar urma să fie făcute publice şi transparente.

”Comisia de analiză de la nivelul Ministerului Sănătăţii a luat decizia ca miercuri, 20 noiembrie 2019, o echipă de control alcătuită din reprezentanţi ai Inspecţiei Sanitare de Stat să se deplaseze la Timişoara pentru a verifica toate documentele existente în acest caz, dar şi activitatea Direcţiei de Sănătate Publică”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Între time, Ministerul Sănătăţii a mai constatat că:

  • în data de 16 noiembrie, în intervalul orar 09:23 – 18:21, au fost înregistrate 6 apeluri la SAJ Timiş pentru 6 persoane cu simptomatologie diferită
  • în data de 17 noiembrie, în intervalul orar 08:07 – 18:07, au fost înregsitrate 4 apeluri la SAJ Timiş
  • în data de 18 noiembrie, în intervalul orar 02:45 – 09:07, au fost înregsitrate 4 apeluri la SAJ Timiş, din care 3 apeluri pentru aceeaşi pacientă

Sursă foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ce a făcut Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş până acum

  • DSP Timiş a prelevat şase probe de apă din locuinţele şi spaţiile comune afectate, dar şi de la o fântână publică din apopierea blocului. Rezultatele au arătat că apa este potabilă.
  • DSP Timiş a constatat că societatea de deratizare/dezinsecţie nu mai funcţiona la adresa punctului de lucru declarat şi nici la sediul acesteia.

Sursă foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Care este situaţia persoanelor internate

Toţi pacienţii sunt stabili, în stare bună, o parte din ei mai prezintă simptomatologie digestivă (greaţă, vărsături), dar rezultatele analizelor medicale indica îmbunătăţiri.

În prezent mai sunt internate 33 de persoane.

  • 9 pacienţi sunt internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Pius Brînzeu” Timişoara
  • 3 pacienţi la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara
  • 21 pacienţi copii la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “ Louis Ţurcanu” Timişoara

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here