Slatina va avea o centură care va face legătura între strada Pitești și strada Drăgănești

Slatina va avea, în curând, o centură mediană care va face legătura între cele două zone industriale, respectiv între străzile Pitești și Drăgănești. Este vorba de un proiect de aproape 59 de milioane de lei finanțat din bugetul propriu al municipiului.

Anunțul a fost făcut miercuri, într-o conferință de presă, de primarul orașului, Emil Moț, care a spus că primăria va opera exproprieri de terenuri acolo unde proiectul trece peste imobile private. De asemenea, o bună parte a drumului este proiectat peste o suprafață de teren care aparține Hergheliei Slatina, dar pentru care există, în acest moment, un proiect de lege în Parlament prin care primăria să intre în posesia respectivei suprafețe.

„Am terminat studiul de fezabilitate și lucrăm la caietul de sarcini. Probabil că în două sau trei săptămâni vom ridica documentația în licitație. O parte din centură, până la calea ferată, trece peste proprietăți private pentru care Primăria Slatina va face exproprieri, iar în altă parte trece pe terenurile Hergheliei Slatina. Noi suntem la ora aceasta cu un proiect de lege în Parlamentul României, proiect de lege prin care Primăria Slatina va deveni proprietara terenului pe care se va construi această centură mediană. Proiectul de lege a trecut de Senat, și cu această ocazie vreau să le mulțumesc domnului senator Paul Stănescu, domnului senator Renică Diaconescu și doamnei senator Siminica Mirea, care au ajutat la trecerea acestui proiect. Ba, mai mult decât atât, au fost semnatari și inițiatori ai acestui proiect, împreună cu ceilalți parlamentari de Olt.

Acum proiectul se află la Camera Deputaților”, a spus Emil Moț.

În acest context, edilul nu a ezitat să ceară public sprijinul deputatului liberal de Olt Gigel Știrbu să sprijine această inițiativă legislativă să treacă și în camera inferioară a Parlamentului.

Din tot sufletul vreau ca acest proiect de lege să treacă și cu această ocazie vreau să îl rog pe domnul deputat Gigel Știrbu, deputat PNL de Olt, să ne sprijine și să trecem acest proiect. Senatorii liberali nu au votat proiectul, dar totuși el a trecut în Senat, iar acum îl rog pe domnul Gigel Știrbu să ne sprijine, pentru că deputații PNL vor face un lucru bun pentru Slatina. Nu are nici o treabă culoarea politică cu un asemenea proiect, pentru că este un lucru bun pe care îl putem face noi toți, pentru slătineni. Îi mulțumesc anticipat domnului Știrbu”, a subliniat primarul Slatinei.

Valoarea acestui proiect este de 58.440.000, 178 lei, fără TVA. Lungimea drumului va fi de 5,6 kilometri, iar lățimea lui va fi de 10 metri. Pe o parte și pe alta a drumului vor fi șase mari parcări destinate atât TIR-urilor care transportă marfă spre și dinspre companiile slătinene, dar și pentru parcarea, pe timp de noapte, a autoutilitarelor folosite de micii agenți economici din oraș, astfel încât parcările rezidențiale să nu mai fie ocupate de aceste vehicule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here