Interlopul Oacă din Caracal, trimis în judecată în dosarul în care a fost implicat și polițistul Dan Dumitrescu, ulterior destituit

Nicușor Oacă

Interlopul Nicuşor Daniel Oacă din Caracal a fost trimis în judecată, miercuri, alături de alţi patru inculpaţi, într-un dosar în care este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare, şantaj, proxenetism şi cămătărie, informează gazetanoua.ro.

Alături de Nicuşor Daniel Oacă, în acest dosar au fost trimişi în judecată Dragoş Măru Bran, Cătălin George Predescu, Nicuşor Camen şi Mircea Adrian Predescu, potrivit aceleiași surse. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Olt.

În 3 aprilie, anul acesta, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT din Olt au efectuat 32 de percheziții pe raza mai multor localități din Olt, la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie. 78 de persoane au fost duse, atunci, la audieri, printre acestea numărându-se și polițistul Dan Dumitrescu.

Descinderile au avut loc pe raza municipiului Caracal și a comunelor Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare.

În urma cercetărilor, a reieşit faptul că, începând cu anul 2014, mai multe persoane violente ar fi constituit un grup infracţional organizat. Acestea acordau împrumuturi cu dobânzi între 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, recurgeau la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate.

„De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei”, se arată într-un comunicat al Poliției.

În acest dosar a fost implicat şi Dan Dumitrescu, poliţistul din Caracal care, în luna august, a fost destituit.

Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliție în cauză, cercetare declanșată în urma apariției a unor informații cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal.

Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către polițiști din cadrul S.C.C.O. Olt, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziții domiciliare, inclusiv la locuința lucrătorului de poliție”, arăta, atunci, IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here