Premierul Orban s-a aflat, vineri, la Balș, pentru a preda constructorului ordinele de lucrări la lotul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești

Premierul Ludovic Orban s-a aflat, vineri, la Balș, pentru a înmâna ordinele de lucrări constructorului care se va ocupa de execuția Drumului Expresa Craiova – Slatina – Pitești.

Orban a venit însoțit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuţ Stroe, de șeful Cancelariei, Ionel Dancă, dar și de mai mulți parlamentari, printre care s-a numărta și deputatul de Olt Gigel Știrbu.

Întrebat de ce a ales acest moment în ultima zi de campanie electorală, Ludovic Orban a declarat, neconvingător, că evenimentul nu are nici o legătură cu alegerile.

„Un moment istoric pentru olteni a avut loc azi: predarea amplasamentului loturilor 1 si 2 din Drumul Expres Craiova-Slatina. În 24 de luni se va putea circula de la Craiova la Slatina pe noul drum”, a notat, după eveniment, pe pagina sa de socializare, Gigel Știrbu.

Proiectul a fost demarat de Guvernul Dăncilă, în timpul căruia au fost organizate licitațiile, desemnați constructorii și alocați primii bani pentru demararea lucrărilor.

Licitația primului tronson, în lungime de 17,7 km, pornind de pe centura Craiovei până la limita județelor Dolj și Olt, a fost câștigată de Tirrena Scavi S.p.A, cu 76 de milioane de euro (358.179.480 lei), fără TVA. Deși contestată de o companie, licitația a fost finalizată cu succes după ce firma cu pricina a renunțat la contestație.

Construirea celui de-al doilea tronson – care va continua traseul drumului expres pe încă 39,8 kilometri, până la Slatina –, împărțit în două loturi, a fost obținută de

Al doilea tronson al drumului expres va fi construit, pentru 1,47 miliarde lei, de asocierea Sa&Pe Construct SRL – Spedition Umb SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL. Acesta urmează să traverseze o parte din județul Olt, respectiv localitățile Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare, cu centuri ocolitoare la Balș și Slatina.

În cazul tronsoanelor trei (de la Valea Mare până la limita cu județul Argeș) și patru (de la limita județului Argeș până la Pitești), licitațiile au fost reluate de la zero în urma unor procese în instanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here