Procurorii DIICOT au votat pentru menţinerea pensionării anticipate a magistraților şi pentru desfiinţarea SIIJ

Procurorii DIICOT au votat joi pentru formularea unui poziţii cu privire la unele chestiuni din legile justiţiei.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al instituției, cei mai mulți dintre procurorii din cadrul structurii specializate de parchet s-au pronunțat în sensul menținerii pensionării anticipate a magistraților și pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor Speciale din Justiție.

Redăm, mai jos, comunciatul de presă al DIICOT:

“La solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, astăzi, 28.11.2019, a avut loc Adunarea Generală a procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism în cadrul procesului de consultare asupra oportunității amendării unora dintre dispozițiile în vigoare prevăzute în Legile Justiției.

Și-au exercitat dreptul la vot un număr de 212 procurori din cei 264, rezultatele fiind următoarele:

1. Referitor la posibilitatea pensionării anticipate a magistraților, cu majoritate, s-a opinat în sensul menținerii acestor dispoziții.

2. În ceea ce privește ciclul temporar de școlarizare la Institutul Național al Magistraturii, cu majoritate, s-a exprimat opinia potrivit căreia este necesară revenirea la o durată a cursurilor de doi ani.

3. În referire la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor Speciale din Justiție, cu majoritate, s-a exprimat opinia necesității abrogării dispozițiilor legale care reglementează activitatea și existența acestei instituții. În acest sens, din totalul de 212 voturi, un număr de 166 voturi au fost exprimate în favoarea abrogării, un număr de 34 de voturi, în favoarea amendării normelor în vigoare, iar un număr de 12 voturi în favoarea menținerii”, precizează DIICOT, într-un comunicat.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here