Peste trei milioane de lei pentru modernizarea transportului public din Slatina

Primăria Slatina a reușit să atragă peste trei milioane de lei pentru modernizarea transportului public din oraș. Primarul Emil Moț a semnat, recent, contractul de finanțare cu cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Prin acest proiect va fi pus la punct un dispecerat pentru transportul public local și vor fi amplasate trei stații de încărcare rapidă pentru autobuzele electrice.

Edilul a explicat că cei mai mulți bani, finanțare nerambursabilă, vin din fondurile europene, o altă parte, tot nerambursabilă, vine de la bugetul de stat.

„În data de 27.11.2019 am semnat contractul de finanțare cu ADR Sud-Vest Oltenia pentru proiectul «Proiect integrat de modernizare a sistemului de transport public” cod SMIS 127369».

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 3,094,630.28 lei. Din această valoare, 2,968,313.56 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din fonduri europene (FEDR) și buget de stat, iar 126,316.72 lei din bugetul local (contribuție proprie de 60,577.83 lei și 65,738.89 lei cheltuieli neeligibile)”, a spus Emil Moț.

Prin acest proiect se vor realiza două componente. Este vorba, în primul rând, de un dispecerat pentru transportul public local care să integreze funcții precum monitorizarea parcului de vehicule, planificarea serviciilor de transport public, managementul acestuia și controlul vehiculelor de transport public, asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele de transport public electrice.

În al doilea rând, vor fi amplasate mai multe stațiile de încărcare rapidă pentru autobuzele electrice. Acestea vor fi amplasate pe str. Mănăstirii, la capătul liniei 5, pe str. Primăverii, la Liceul cu Program Sportiv, pe traseul liniei 3, și pe str. Ec. Teodoroiu, aproape de Piața Steaua.

„Prin acest proiect se va asigura promovarea mobilității urbane durabile prin crearea atractivității transportului public local și creșterea numărului de utilizatori ai acestui mod de transport, prin prioritizarea transportului de călători, scăderea utilizării autovehiculelor proprii și implementarea unui sistem complex care să vină în sprijinul reducerii emisiilor de CO2 în Municipiul Slatina”, a mai spus primarul Emil Moț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here