Polițistul din Caracal demis de IPJ Olt a câștigat în instanță repunerea în funcție

Sursa foto: antena3.ro

Agentul de poliție Dan Dumitrescu de la Serviciul Rutier, destituit din funcție în luna august în urma cercetării sale pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată, a câștigat în instanță repunerea sa în funcție.

Mai precis, procesul a fost câștigat de Sindicatul național al polițiștilor și personalului contractual din MAI, care a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt, cerând instanției anularea dispozițiilor prin care Dan Dumitrescu a fost destituit. În paralel, sindicatul polițiștilor a cerut Tribunalului Olt suspendarea executării dispoziției IPJ până la soluționarea procesului pe fond. În 29 octombrie, Tribunalul Olt a respins această din urmă cerere, sindicaliștii au făcut recurs la Curtea de Apel Craiova, iar această instanță le-a admis, ieri, recursul.

„Admite recursul. Casează încheierea nr.13/29.10.2019, pronunţată de Tribunalul Olt în dosarul nr.2239/104/2019 şi, rejudecand, admite cererea. Dispune suspendarea executării Dispoziţiei nr.969/27.08.2019 şi a Dispoziţiei nr.1018/2.10.2019 până la pronunţarea instanţei de fond”, se arată în hotărârea instanței din Craiova, care este definitivă, urmând ca polițistul din Caracal să își reia activitatea profesională.

În urma parcurgerii procedurilor legale și a propunerii Consiliului de Disciplină, agentul Dan Dumitrescu din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Olt a fost destituit din poliție.

„Motivul destituirii acestuia îl constituie săvârșirea abaterii disciplinare de ”comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției”, faptă prevăzută de art. 57, alin.(1), lit. „a” din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare.

Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliție în cauză, cercetare declanșată în urma apariției a unor informații cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal”, se arăta într-un comunicat de presă al IPJ Olt.

Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către polițiști din cadrul S.C.C.O. Olt, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziții domiciliare, inclusiv la locuința lucrătorului de poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here