Primăria Slatina lansează campania umanitară „Și tu poți fi Moș Crăciun”

Primăria Slatina va organiza, în perioada 9-24 decembrie 2019, campania umanitară „Și tu poți fi Moș Crăciun”, scopul acțiunii fiind acela de a aduce magia sărbătorilor de iarnă în inima copiilor greu încercați de soartă.

Persoanele care doresc să facă fericit un copil, fie chiar şi pentru o zi, pot contribui aducând la căsuța lui Moș Crăciun din cadrul Târgului de Crăciun amenajat în parcul Tineretului, lucrurile pe care doresc să le doneze .

Municipalitatea recomandă însă câteva lucruri (lista poate fi infinit mai lungă şi fiecare o poate îmbunătăţi cum crede de cuviinţă):

• articole şcolare: cărți, caiete de scris, rechizite, un ghiozdan, un penar sau orice altceva;
• articole de îmbrăcăminte: o bluză, un hanorac, o pereche de pantaloni sau blugi, o rochiţă, un pulover sau orice altceva de acest fel;
• jucării adecvate copiilor cu vârsta cuprinsă între 2-18 ani;
• orice alt cadou de care ştiţi că s-ar bucura copiii voştri sau de care v-aţi fi bucurat voi dacă eraţi în locul lor;

„Prin această campanie încercăm să-l aducem pe Moș Crăciun în casele copiilor cu nevoi speciale ce au vârsta cuprinsă între 2 – 18 ani, atât fete, cât şi băieţi. Pot fi donate orice produse cumpărate sau pe care oamenii le au acasă şi vor să le dăruiască, excepție făcând produsele perisabile”, spun organizatorii, care îi roagă pe oameni să nu dăruiască lucruri ce lor nu le-ar plăcea să le primească.

„Campania umanitară se adresează locuitorilor municipiului Slatina și nu numai, care doresc să doneze pentru a face un copil fericit în preajma Sărbătorilor.
Campania presupune colectarea și pregătirea cadourilor în perioada 9-22 decembrie 2019 şi distribuirea acestora în perioada 23-24 decembrie.
Cadourile pot fi prezentate într-o cutie de carton (poate fi o cutie pantofi suficient de mare încât să poți pune în ea lucrurile pe care vrei să le dăruieşti) al cărui capac nu va fi lipit.
După prezentarea la Căsuța lui Moș Crăciun și verificarea conținutului cutiei, donatorul care preferabil va fi copil, va proceda la împachetarea acestuia într-un ambalaj cu motive specifice sărbătorilor de iarnă și va fi predat lui Moș Crăciun sau spiridușilor ce vor fi prezenți în Căsuța lui Moș Crăciun în perioada 9-22 decembrie, interval orar 18:00-19:00.
După împachetare, fiecare cadou va purta o etichetă pe care va fi scris cui poate fi dăruit acesta. Spre exemplu: fetiță 5-6 ani, băiețel 7-8 ani”, mai spun organizatorii.

Distribuirea cadourilor se va face de către Moș Crăciun însoțit de reprezentanții Primăriei Slatina, către fundațiile/organizațiile dedicate persoanelor cu dizabilități, persoanelor cu nevoi speciale din municipiul Slatina și către casele de tip familial din oraș.

„Un mic cadou este suficient pentru ca unii copii mai puţin norocoşi să se simtă iubiţi şi să creadă în continuare în minunile pe care le poate face Crăciunul. Zâmbetul unui copil va face ca de sărbătoarea Crăciunului să ne simţim cu toţii un pic mai buni”, transmit, către binevoitori, organizatorii campaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here