Percheziţii la PSD Arad. Deputatul Florin Tripa, audiat la DNA Timişoara. Ioan Chisăliță, adus în scaun cu rotile

Sursa foto: romaniatv.net

Percheziții de amploare luni dimineață la sediul PSD Arad! Procurorii DNA percheziționează sediul PSD Arad, a declarat deputatul PSD de Arad Florin Tripa pentru pressalert.ro. Ulterior, deputatul a mers însoțit de avocatul său la sediul DNA Timișoara, unde i s-a adus la cunoştinţă faptul că are calitate de suspect într-un dosar privind fapte de corupţie comise în perioada 2016 – 2019. În acest caz mai sunt vizați și senatorul PSD de Caraș-Severin Ioan Chisăliță și deputatul PSD Arad Dorel Căprar. 

UPDATE:Deputatul Florin Tripa a declarat la ieşire că este suspect. Potrivit unui comunicat al DNA, transmis lun, procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Timişoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2016 – 2019. “Luni, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 5 locaţii situate pe raza judeţelor Timiş şi Arad, din care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediul judeţean al unui partid politic şi domiciliile unor persoane fizice”, se precizează în comunicat.

UPDATE: “Este un dosar în lucru mai complex pe DRDP Timișoara. Mi s-a dat calitate de suspect pentru trafic de influență, că aș fi favorizat numirea în funcție a unui domn, cu care nu mai am o relație cu dânsul din 2016, chiar am fost certați, dar și că s-ar fi angajat nașul meu la DRDP Timișoara pe funcția de inginer simplu, nu pe funcție de conducere, inginer de drumuri și poduri, e meseria dânsului de 30 de ani. Numirea directorului respectiv cred că s-a făcut în acest an. Cred că există un denunț pe integralitatea dosarului, nu mi s-a comunicat exact. Există o interceptare, mi s-a pomenit numele, chestiuni de acest gen, nu știu exact. În cursul zilei de astăzi o să am acces la dosar”, a spus Florin Tripa, deputat PSD, la România TV, după audierile de la DNA.

Deputatul a mai spus că a avut o discuție bună, nu este acuzat de luare de mită și nici nu s-a pus problema reținerii sale pentru 24 de ore.

Procurorii DNA fac percheziţii la sediul PSD Arad, la locuinţele unor parlamentari PSD şi la sediul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara,.Anchetatorii au descins la sediul PSD Arad, la locuintele a trei parlamentari de Arad si Caras-Severin, precum si la sediul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, dar si in casele altor suspecti, relatează Opinia Timişoarei.

Deputatul PSD de Arad Florin Tripa a venit însoțit de avocatul său la sediul DNA Timișoara, susținând că a fost chemat pentru audieri și nu știe despre ce este. ”Habar nu am de ce m-au chemat. Mi-au venit la șase dimineața, acasă. Eram în drum spre aeroport. Am înțeles că și ceva percheziții la sediul PSD Arad. Au venit la 6 dimineața, mi-au speriat copilul, au spart ușa, la figurat. M-am prezentat aici. Declarăm ce e de declarat și vorbim după”, a susținut Tripa.

Anchetatorii au descins și la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, care a fost transformată într-o pușculiță pentru PSD Arad. Investigațiile au început în urmă cu nouă luni de la o informație despre șpăgile care se încasau la cântarul de la vama Nădlac 2, punct obligatoriu de oprire pentru toate TIR-urile care ies din țară. Cel care coordona  activitate era Cristian Horgea, membru PSD și nimeni altul decât soțul prefectului de Arad, Florentina Horgea, care a demisionat din funcție, în 15 noiembrie. Șpăgile încasate erau de la cinci euro până la 100 de euro pentru ca funcționarii să închidă ochii la  neregulile constatate.

Anchetatorii au stabilit că procente din banii colectați plecau spre unii dintre șefii din DRDP Timișoara, condusă de Cristian Ispravnic, care a fost susținut să ocupe această funcție de liderul PSD Arad, deputatul Dorel Căprar. Probele adunate au scos la iveală faptul că, practic, pesediștii arădeni au transformat DRDP în sucursală de partid, unde angajările s-au făcut pe criterii de partid și în funcție de șpăgile primite. Ispravnic l-a, l-a promovat, la finalul lunii august, pe Mircea Andrei Lucaciu în funcţia de şef al Departamentului de Venituri, având rolul de coordonator al activităţii de cântărire şi verificare a autocamioanelor la punctele de trecere a frontierei din Arad, Timiş și Caraş-Severin. Asta desi Lucaciu a fost condamnat, în 2013, la zece luni de închisoare pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic cu migranți când lucra în vama Nădlac 2. Un alt condamnat care a fost angajat de Ispravnic este Vasile Alin Băeţan, cre a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare după ce în 2006 a cerut șpagă 1.500 lei de la un camionagiu. Un alt pesedist care s-a ales cu o funcție a fost Mirel Pașcu, fostul primar PSD din Bocșa, care a ajuns să fie șeful departamentului juridic al DRPD Timișoara. Vă reamintim că Pașcu a fost percheziționat și audiat ca suspect de DIICOT în dosarul de la Caraș Severin legat de gruparea de la Serviciul arme, explozivi, substanțe toxice.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here