Eliminarea pensiilor speciale, în dezbatere la Comisia de Muncă. Orban: Susţinem calcularea pe baza principiului contributivităţii

Inițiativele PNL şi USR de eliminare a pensiilor speciale au intrat în dezbatere la Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor. Ludovic Orban a vobit despre controvesatele pensii speciale. Acesta susține că pensiile vor fi calculate în baza principiului contributivități, cu excepția celor ale cadrelor militare care beneficiază de pensii de serviciu.

Comisia de muncă a camerei Deputaților dezbate la această oră inițiativele legislative depuse de PNL și USR pentru eliminarea pensiilor speciale. Ambele inițiative au fost respinse de Senat, iar Camera este forul decizional.

Premierul Ludovic Orban le-a cerut grupurilor parlamentare să susțină proiectul de lege privind sistemul contributivității pentru că este cea mai corectă formă de calcul a pensiilor, în funcție de cât a contribuit un om, a declarat marți premerul Ludovic Orban.

“Decizia politică a PNL este aceea de a susține calcularea pensiilor pe baza principiului contributivității, cu excepția pensiilor cadrelor militare, care sunt beneficiarii unei pensii de serviciu, pe motivul pe care l-am explicat, că în momentul în care un om îmbracă haina militară este în serviciu patriei toată viața. De altfel asta este sistemul folosit în toate țările NATO, sistemul pensiei de serviciu. Asta este poziția politică a PNL. În cazul magistraților, știți foarte bine că aici s-au blindat după hotărârea CCR. Sigur, trebuie văzut cu mare atenție cadrul constituțional și oricum multe pensii foarte mari sunt pensiile magistraților, magistraților militari care au lucrat în parchetele militare. Trebuie să existe o soluție că să nu mai existe aceste discrepanțe și baza calculului pensiei să stea în principiu contributivității”, a spus premierul Ludovic Orban.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here