În loc să-i ajute pe copiii a căror casă a fost distrusă de incendiu, primarul din Balș a trimis Protecția Copilului peste ei/ VIDEO

În loc să îi ajute altfel pe copiii cărora le-a ars locuința pe care tatăl lor o construise pe strada Popa Șapcă din Balș, primarul orașului, liberalul Mădălin Teodosescu, s-a gândit să scape de problemă trimițând Protecția Copilului peste ei. Și asta după ce mai mulți cetățeni, oameni simpli și oameni de afaceri, au sărit imediat în sprijinul copiilor, oferindu-le haine, obiecte electrocasnice și mobilă, bani și materiale de construcție pentru refacerea imobilului.

Nenorocirea s-a petrecut în urmă cu patru zile, când locuința de pe Popa Șapcă a luat foc. Din fericire, nu au existat victime.

Casa era locuită de trei copii, cel mai mare, care avea grijă de frații săi, având 15 ani.

Ca să le poată oferi un trai mai bun după ce mama lor a murit, tatăl lor a trebuit să-și caute un job departe de casă.

După nenorocirea care s-a abătut asupra lor, mai mulți oameni cu suflet mare au sărit imediat în sprijinul copiilor, oferindu-le haine, obiecte electrocasnice și mobilă, bani și materiale de construcție pentru refacerea imobilului.

Autoritățile publice locale n-au mișcat un deget în acest caz. Mai mult, primarul orașului, liberalul Mădălin Teodosescu, care de-a lungul timpului a cerșit voturi inclusiv pe strada Popa Șapcă, la membrii comunității de romi care locuiesc aici, s-a spălat repede pe mâini de durerea familiei greu încercate trimițând peste copii reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

O spune, în materialul video de mai jos, un tânăr care s-a implicat în sprijinirea celor trei copii.

„Poate era necesar să-i anunțe și pe cei de la Protecția Copilului, dar mai întâi sari cu ce le este mai necesar copiilor, mergi la fața locului să vezi ce li s-a întâmplat, să te interesezi de soarta lor, îi ajuți cu ce poți. Asta dacă ai un pic de suflet; dacă n-ai, o rezolvi la rece, te speli pe mâini de problemă”, a spus un alt bălșean.

Casa de pe strada Popa Șapcă din Balș a fost distrusă de un incendiu sâmbăta trecută, cel mai probabil din cauza jarului căzut din sobă.

Pentru stingerea incendiului au intervenit, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pompierii orașului, dar, cu tot efortul depus de aceștia, imobilul a fost distrus în mare parte de foc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here